Borítókép: Ez az a szarvas hiba, amit a legtöbben elkövetnek az újévi fogadalmuknál

Ez az a szarvas hiba, amit a legtöbben elkövetnek az újévi fogadalmuknál

Forrás: Getty Images
Te ne legyél közöttük!

Januárban minden az életmódváltó cikkekkel van tele, az edzőtermek pedig dugig vannak. De, valahogy februárra az emberek 80%-a már fel is adja a fogadalmát, hogy egészségesebb/erősebb/fittebb/vékonyabb lesz jövőre. Szakértők szerint a legnagyobb hiba, amit a többség elkövet, az az, hogy túl nagy hévvel veti bele magát a változásba. A túledzés pedig gyorsan vissza tud ütni! Ha nagyon durva edzésbe kezdesz, nehéz lesz tartanod magad hozzá egy hónap múlva is, és persze feladod majd az egészet. Ráadásul a túledzés fizikai tüneteket is okoz, mint a különböző sérülések, fájdalmak, levertség és a többi. Figyelj a testedre, és úgy vágj bele a változásba, hogy az kihívást jelentsen, de ne legyen lehetetlen elérni, és fokozatosan tudd magad felkészíteni rá! Ezeket a szabályokat kell betartani a sikerhez:

  1. Mérd fel a jelenlegi állapotodat, és azt, hova szeretnél eljutni. Majd gondold végig, és akár kérd szakértő segítségét abban, hogy meghatározd, mennyi idő alatt tudsz eljutni odáig.

  2. Fokozatosan kezdd el a felkészülést és az edzéseket, hogy a testednek legyen ideje hozzászokni ahhoz, hogy mostantól keményebb terhelés jön!

  3. Folyamatosan nézz vissza, és elemezd a korábbi edzéseket.

  4. Figyelj a tested jelzéseire, és ha túlhajszoltad magad, adj időt a pihenésre.

  5. A regenerációra legalább akkora hangsúlyt fektess, mint a tréningekre.

Sok sikert!