szervátültetettek világjátéka,transzplantált sportoló,Mezei Gergő,5 km-es utcai futás

Transzplantáltak Világjátéka: Mezei Gergő vesetranszplantált sportolónk harmadik lett 5 km-es utcai futásban

Forrás: Mezei Gergő Facebook oldal
Augusztus 19-én kezdődött a XXII. Szervátültetettek Világjátéka az angliai Newcastleban. A szombatig tartó sporteseményen 53 magyar transzplantált sportoló vesz részt.

Hétfőn, a Világjáték első versenynapján az 5km-es utcai futásban négy hazai versenyző rajtolt. Mezei Gergő a harmadik helyen végzett, Déri Dávid a negyedik helyen ért célba, Venyercsán László a nyolcadik lett, Zilaj Csaba pedig tizedikként futott be. A versenyen még egy bronzérem született, a minimaraton csapat (Déri, Mezei, Venyercsán) állhatott a dobogó harmadik fokára, ahol a legjobb három időeredményt vették figyelembe az összesítésnél.

Az 5km-es táv után egy, a Világjátékhoz kapcsolódó 3 km-es jótékonysági utcai futás (Gift of life) is megrendezésre került, melyen a magyar csapat legfiatalabb szervátültetett atlétája, a 15 éves Nagy Réka indult, aki a harmadik helyen ért célba, második lányként.

Mezei Gergő egyébként két kerékpáros versenyszámban is dobogóra állhatott, 10 km-es időfutamban ezüstérmes lett, 30 km-es országúti versenyen pedig bronzérmes.

Gergőről a Runner’s World idei első számában írtunk már. Vesebetegen született, két vesetranszplantáción esett át, a második alkalommal nővére, Klára egyik veséjét kapta meg. A második műtét óta még két év sem telt el. Az első műtétet követően érte el eddigi legnagyobb sportsikereit, többszörös Európa és világbajnok sportolóként kerékpáros és futó számokban versenyezett.

„Megszereztem a Magyar Válogatott első érmét, 4 év után azt mondhatom, sikeresen visszatértem a nemzetközi élmezőnybe, hatalmas csatában 3. helyen végeztünk a magyar csapattal, óriási teljesítmény” – írta Gergő a Facebook oldalán.

A most zajló sporteseményen a válogatott már számos dobogós helyet nyert, melyekhez ezúton is gratulálunk!