sajt

Télen érdemes több sajtot enned - mutatjuk, miért!

Forrás: pexels.com
Ha szeretnéd elkerülni a betegségeket, na meg a rosszkedvet, érdemes több sajtot fogyasztanod!

Hogy pontosan miért ajánlott több sajtot enni télen? Azért, mert a sajt D-vitaminban gazdag. A D-vitamin szintje pedig télen csökken a szervezetben, hiszen jóval kevesebb napfényhez jutsz, mint a melegebb évszakokban. A sajt pedig szerencsére bővelkedik ebben a tápanyagban, így segít, hogy vidám, energikus és éleseszű maradj a téli hónapokban is.

Emellett a sajtok fehérjében és kalciumban is gazdagok, így segítenek az izmaid megőrzésében és a csontjaidnak is jót tesznek. Ha viszont diétázol, érdemes mértékletesen bánnod velük, mert magas a kalória-, és a zsírtartalmuk.

Ettől függetlenül a sajt szuper alapanyag lehet salátákhoz, szendvicsekbe, vagy zöldségekkel párosítva akár nasinak is.

Arra is kíváncsi vagy, mivel érdemes párosítani annak érdekében, hogy még több tápanyagot vigyél be?

Isteni reggelit is készíthetsz sajtból: