hasi zsír,hasizom,lapos has

Makacsul ragaszkodnak hozzád a hasi zsírpárnák? Így tüntesd el őket a dietetikus szerint

Forrás: Getty Images
Télen-nyáron zavaró tud lenni, ha has tájékon ott van valami kellemes, puha réteg, amit minduntalan szeretnénk eltüntetni. Következzenek az ausztrál szakember, Susie Burrell dietetikus hatékony tippjei!

A hasi zsír eltüntetésére rengetegen keresik a megoldást, ám a szakértők is megegyeznek abban, hogy hosszú távon csakis az életmód és a mozgás az, ami megoldást nyújt a problémára. Meg persze a kitartás, mert az kell bőven ahhoz, hogy ha tényleg zavar a dolog, akkor egy életen át figyelj a mozgás mellett az étrendedre. Ha ugyanis nem nyerted meg a genetikai lottóötöst, ám mégis szeretnéd leadni a felesleget, akkor az ausztál táplálkozási szakember, Susie Burrell tanácsait érdemes megfogadnod! Susie szerint 30 éves kor felett a hormonális változások maitt egyre könnyebb felszedni pluszsúlyt has-tájékra - ám tehetsz ellene!

Növeld a rostbevitelt!

Érdemes törekedni a rostban gazdag étkezésre, ez ugyanis segít a koleszterinszint csökkentésében és szabályozza az inzulinszintet, pláne, ha reggel emeled meg a rostbevitelt. A napi 30 gramm rost lenne az ideális: ha reggel megeszel 2 szelet rostban, magokban gazdag barna kenyeret, emellett naponta eszel két adag gyüölcsöt és minden étkezéshez zöldséget, vagyis 5 adagot egy nap, akkor a sok rost segít, hogy tovább érezd magad jóllakottnak, így ezzel szabályozhatod az éhségérzetedet is.

rost,étkezés
Forrás: GettyImages

Kell a koffein!

Susie szerint érdemes reggel kávézni egyet, a koffein ugyanis segít gyorsítani az anyagcserét, különösen a reggeli órákban. A szakember szerint a koffein stimuláló hatása még az étvágyat is csökkenti, ám egy dologra figyelj: nem mindegy, mivel iszod a kávét. Mert hiába jó a koffein, ha két cukorral és egy nagy adag tejjel, vagy édesített magtejjel dobod fel a kávét, akkor ez komoly kalóriatöbblet a reggeli mellé!

A cukros ételektől még jobban kívánod a cukrot

A cukor sajnos komoly függőséget okoz. Ha reggel csak arra van időd, hogy gyorsan bekapj valamit, és ez általában valamilyen édes dolog: banán, muffin, péksüti, akkor ezek gyorsan megemelik az inzulinszintet, megnövelik az étvágyadat. Így úgy érzed, hiába ettél, az éhséged csak nem szűnik, emiatt pedig simán végignassolod a napot. Ha teheted, reggel is étkezz fehérjedúsan, a reggelid tartalmazzon jó zsírokat: egy rántotta avokádóval szuper választás, és utána jó ideig nem leszel éhes!

Igyál eleget!

A napi legalább két liter szénsavmentes víz mellet a zöld teát is érdemes rendszeresen innod: kutatások szerint csökkenti az éhségérzetet, a cukor iránti vágyat, és gyorsítja az anyagcserét is. Csak úgy, mint a hideg víz: a szakember szerint napi 100 extra kalóriát eléget a szervezet, ha jó hideg vizet iszol!

Növeld a C-vitamin bevitelét!

A dietetikus szerint ha több C-vitamint fogyasztasz, a szervezet anyagcseréje is gyorsul. Télen pedig extrán fontos a magas C-vitamin fogyasztás, szóval jöhet a citrom, a narancs, a paprika, a savanyú káposzta: szuper hatása lesz a testedre!