on cloudstratus

Dupla párnázottság, még extrább kényelem - Ez a megújult ON Cloudstratus

Forrás: LAKOTA GAMBILL
Az exkluzív svájci márka második generációs futócipője most még nagyobb komfortot kínál a párnázottabb és tágasabb belső kialakításának köszönhetően, miközben garantálja a stabil lábtartást a támasztékkal ellátott középtalp része által.

Független szakvélemény az amerikai Runner’s World tesztjéről

Mint, ahogy nem létezik két egyforma ember, úgy nem létezik két egyforma futó sem. Különbözőek vagyunk, a legkülönfélébb célokkal, és genetikai adottságokkal. Az ON megalkotta azt a modellt, ami gyakorlatilag bármilyen lábfejen megállja a helyét, függetlenül a lábfej hosszától, szélességétől, vagy épp a futóedzéseink és a heti kilométereink számától. A Cloudstratus garantálja a kényelmet mindenkinek, hiszen rendkívül puha, párnázott, mégis masszív tartást nyújt.

A középtalp kialakítása kellően merev, így a párnázottság ellenére is lendületben tart a rövidebb és a hosszabb edzéseid során is. Az első generációs modellnél még puhább belső kialakítása tökéletesen körülöleli a lábfejed, mégsem érzed benne túl lágynak, vagy puhának a lépteket az energikus talajfogás miatt. A lábujjak és a lábfej elülső részének kényelméről a szélesebb orr-rész, míg a kényelmes tartásról a rugalmas, hálós felsőrész gondoskodik.

on cloudstratus
Forrás: LAKOTA GAMBILL

Ár: 170 USD / 66.990 HUF

Típus: aszfalt futócipő

Súly: Férfi: 305g - Női: 248g

Drop: 8 mm

on cloudstratus
Forrás: LAKOTA GAMBILL

Az ON egyik legnagyobb találmány az úgynevezett „CloudTec” középtalp kialakítás garantálja a csillapítást. A svájci cég ezzel az innovatív megoldással folyamatosan meglepetéssel szolgál még a márka legelkötelezettebb törzsvásárlói számára is. Az egyedülálló üreges talpkialakítás Helion, EVA és OBC habanyagok keverékéből készül, mely vegyületek kombinációja biztosítja ezt az egyedülálló módon merev és egyben lágy talpszerkezet különleges ötvezetét. Noha a középtalp kellően párnázott, mégsem érzed túl puhának a lépteket, ugyanis a lyukacsos szerkezetnek épp az a feladata, hogy gördülékenységet biztosítson akkor is, amikor lendületben vagy. Ez által a Cloudstratusra minden helyzetben számíthatsz, és akkor is érezni fogod, hogy ez a neked való cipő, ha nem vagy oda a túl párnázott modellekért.

A svájci minőség mindig garancia

A középtalp kialakításban rejlik a kényelem kulcsa. Annak ellenére, hogy az ON Cloudstratus nem egy pehelykönnyű cipő, mégis masszív talajfogást, könnyed elgördülést, és energikus elrugaszkodást biztosít. A rugalmas érkezést az úgynevezett Speedboard technológia segíti, mely egy vastag, speciálisan rugalmas, enyhén ívelt és hajlékony talpszerkezet, amit svájci mérnökök fejlesztettek. Ez a megoldás már bizonyított a márka dinamikus terepfutó cipőinél is, mint például a Cloudventure, melyet kifejezetten a sziklás, egyenetlen terepre terveztek. A Cloudstratus talpszerkezete azonban egy szélesebb kialakítást kapott, a sokoldalú felhasználhatóság érdekében. Így tökéletes választás azon futók számára is, akik enyhén pronáló (befelé forduló) lábfejjel rendelkeznek.

on cloudstratus
Forrás: LAKOTA GAMBILL

Így teszteltünk

Régi olvasóink számára nem újdonság, hogy szakértői csapatunk miként dolgozik, amikor független véleményeket írunk a márkák által kiadott legújabb modellekről. Azon olvasóink kedvéért, akik még nem sok tesztet láttak nálunk, azonban felfedjük a titkot. Az On Cloudstartust is a jól bevált módszer szerint vettük alaposan górcső alá. A márkától kapott tesztmodelleket szétosztottuk a tesztfutóink körében, míg két párat megtartottunk magunknak, és a laborunkban kezdtük alaposan kielemezni mechanikaliag, külön figyelmet fordítva a rugalmasságra, a párnázottságra, a merevségre vagy épp az energia-visszatérítésre. A 250 fős tesztfutói csapatunk pedig az Egyesült Államok legkülönbözőbb pontjain élnek, akik kortól, nemtől, futóstílustól tapasztalattól, és versenyzési távtól függetlenül pakoltak a cipőbe 30 nap alatt legalább 160 kilométert, hogy szakértői véleményt alkothassanak a futócipőről.

Egyik tesztelőnk egy 51 éves, heti átlagosan 80 km-t futó, enyhén erősebb testalkatú, főleg maratonokra készülő tanár volt, aki kiemelte a Cloudstratus dupla szivacsos rétegezése által biztosított extra kényelmet.

Mi a közös a svájci sajtban, és az ON modelljeiben?

Az óriási lukacsok. Az ON lukacskái azonban olyan előnyt biztosítanak futás közben, amire még a legfinomabb svájci sajt sem képes. Az enyhén kifelé szélesedő talpkialakítás védi a lábfej ízületeit a becsapódáskor érkező terheléstől, a párnázottság pedig hosszú távon is kényelmet nyújt, ugyanis a speciális habréteg kialakításának köszönhetően nem tömörödik össze a cipő talpa.

A tesztelők kiemelték a cipő által biztosított lendületes tempót, mely az ennyire puha futócipőkre nem szokott általában jellemző lenni. „Különösen megtetszett ebben a futócipőben a kellemes talajfogás és az energikus elrugaszkodás“ - számolt be az egyik tesztelő. „Bár határozottan érzem a stabil talajfogást, mégsem leszek lomha futás közben a párnázottság és a merevség ellenére.“ Természetesen azért voltak olyan tesztelők is, akik számára azonban túl nehéz, túl agresszív volt a cipő.

Puha, légiesen könnyed és tágas felsőrész

Az ON esküszik a jól bevált, egyedülálló csillagfűző rendszerre, mely keresztben lefelé, a lábujjak irányába szélesedik. Ez a megoldás segít abban, hogy a felsőrész poliészter hálójából még több érje a lábfej körüli részt a biztos illeszkedés érdekében, amikor erősebben kell megfeszíteni a cipőfűzőt. Egyes tesztelők véleménye szerint ezt a kialakítást azért időbe telt megszokni, míg másoknak azonnal megtetszett az aszimmetrikus megoldás, és úgy találták, hogy kifejezetten jól fogja körül a lábfejet és észrevétlen kényelmet jelent. „A felsőrész könnyű, légáteresztő és gyorsan szárad, a lábujjaknál pedig kényelmesen széles, anélkül, mégsem túl tág” – mondta egy tesztelő. "A fűzők pedig stabil tartást adnak a lábfej számára, anélkül, hogy túl szoros fogást nyújtana, mégis megakadályozza az elcsúszást.“ A keskenyebb lábfejű tesztelők azonban találtak némi kivetnivalót az aszimmetrikus fűzőstílusban, mivel a cipő felső része meggyűrődhet, ami magában hordozza a kellemetlen kidörzsölődés veszélyét.

Az ON régebbi modelljeinél többen kifogásolták a boka kialakítást, mivel több tesztelőnél előfordultak vízhólyagok, kisebb sérülések és kellemetlen tartás a boka környékén. Ennél a modellnél azonban egy tesztelőnek sem voltak kellemetlen tapasztalatai, így az első vélemények után kijelenthető, hogy bevált a Cloudstratus megújult kialakítása. Köszönhetően a mélyebb sarokrésznek, a láb kényelmesebb helyzetben rögzül, és kevésbé tud elmozdulni a cipő a sarokrésznél.

És akkor most következzen egy független tesztelőnk véleménye

  • Név: Jennifer
  • Mióta tagja a tesztelői csapatunknak: 2020
  • Lábfejére jellemző: lapos boltozat
  • Lábfej stílusa: neutrális
  • Talajfogása futás közben: középtalpon érkezik
  • Kedvenc futócipője: Saucony Guide
„Bevallom eleinte nehezen barátkoztam a lukacsos talpkialakítással, de a párnázottság és a rugalmasság gyorsan meggyőzött. Mágikus ereje van ennek a cipőnek, hiszen rendkívül puha és párnázott, mégis lendületes elrugaszkodást biztosít, amivel sokkal energikusabbnak érzem magam futás közben. Mivel általában aszfalton futok, a csillapításnak köszönhetően óvom az ízületeimet, ami nagyon jól jön, mégsem érzem nehéznek a lábakat. Ahogy először a lábamra került a Cloudstratus, éreztem, hogy jó barátok leszünk, hiszen alig pár kilométer megtétele után újra, meg újra kedvem támadt ebben a futócipőben menni az edzéseimre. Lapos a lábfejem, ez a futócipő mégis nagyon kényelmes támasztást biztosít, így igazán stabilnak érzem magam futás közben. Ha létezik szerelem első látásra, akkor a mi kapcsolatunk a szerelem második látásra, hiszen már jó ideje szemezgettem az ON márka futócipőivel, és már nagyon izgatottan vártam, hogy én is próbára tehessek egy modellt. Nem kérdés, hogy meggyőzött, és alig várom, hogy a következő maratonomat közösen teljesíthessük.“