Borítókép: Hogyan ápold bőrödet és hajadat a téli fagyban? Ezekre helyezz nagy hangsúlyt!

Hogyan ápold bőrödet és hajadat a téli fagyban? Ezekre helyezz nagy hangsúlyt!

Forrás: Sora Shimazaki / Pexels
Az elmúlt egy hétben, minden kétséget kizáróan beköszöntött a hideg, fagyos tél. Amint tombolnak a mínuszok, érdemes még sokkal fokozottabban odafigyelni a bőrápolásodra, ugyanis ilyenkor bizony extra odafigyelést igényel a tested. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy mire fontos fokozottan odafigyelned a fagyos időjárás megérkeztével.

A tél elérkezettével a bőrödnek sokkal komolyabb törődésre van szüksége, mint az év bármely másik időszakában. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a szempontokat, melyekre nagyon fontos odafigyelned egy téli bőrápolási rutin kialakításánál.

Kéz- és testápolás

Ugyan, hajlamosak lehetünk nyáron, vagy a melegebb hónapokban elhanyagolni a bőrápolást, azonban télen muszáj egy kis extra hidratálást nyújtani a bőrünknek. Fontos, hogy minél táplálóbb testápolót és kézkrémet használjunk, ugyanis a bőrünk ebben az időszakban hajlamos módfelett kiszáradni. Ezért fontos, hogy ügyeljünk a napi szintű ápolásra, esténként pedig szánjunk egy kis időt arra, hogy kényeztessük a bőrünket gazdag, extrán hidratáló formulákkal.

Extra hidratálás az arcnak

Az extra hidratálás egészen biztosan jót fog tenni az arcodnak, ugyanis ilyenkor a hideg időnek köszönhetően bizony sokkal hajlamosabb arra, hogy nagyon kiszáradjon, így feltétlen érdemes odafigyelni arra, hogy jótékony összetevőkben gazdag, tápláló krémekkel ápoljunk arcbőrünket. Ezentúl elengedhetetlen ilyenkor, hogy mellőzzük az olyan termékeket, melyek szárítják a bőrünket, így minden olyan lemosót, arctisztítót zárjunk ki a rutinunkból, melyek ezt okozhatják. Azonban az olyan szérumoknak, hidratáló krémeknek, melyek feltöltik a arcbőrünket, biztosítsuk helyet.

Forrás: Karolina Grabowska/ Pexels
Ne feledkezz meg a kézápolás fontosságáról sem.

Ajkak hidratálása

Az ajkak hidratálása a téli időszakban rendkívül fontos, ugyanis ilyenkor sokkal jobban ki tud száradni a szánk, gyakran válhat cserepessé, mely nemcsak nagyon kellemetlen, hanem kevésbé esztétikus látvány is. Így mindenképpen érdemes mindig magadnál tartanod egy ajakápolót, mely segít rendbe tenni az ajkaid hidratáltságát.

Extra ápolás a hajnak

Végezetül pedig nagyon fontos, hogy a téli hajápolásról se feledkezzünk meg. Azonban elsősorban arra érdemes odafigyelned, hogy mindig legyen rajtad sapka, amely védi a fejbőrödet a hidegtől, és segítségével elkerülhető, hogy megfázzon a fejbőröd. Ezentúl érdemes ügyelned arra, hogy extra hidratálást nyújts a hajszálaidnak, olajozd, ápold hajkoronádat, amely garantáltan meg fogja ezt köszönni neked.

December 7-10. között Joy-napok Xmas special! Szerezd be a kiszemelt kuponokat mielőbb, a már kapható JOY Magazinban, vagy töltsd le a JOY Hungary Appot, aminek köszönhetően szuper kuponokat találsz, ha éppen – többek között – testápolókat, arckrémeket, hidratálókat szeretnél. Erre pedig kiváló választás lehet számodra a Ilcsi, a Dermo.hu, az Unipatika vagy a Marionnaud kuponja.

A részletekért KATTINTS IDE!

Az alábbiakban pedig a legjobb téli hidratáló krémeket szedtük össze a bőrszárazság ellen!

Joy-napok Xmas special! Töltsd le az appot a kuponokért vagy keresd a magazint az újságárusoknál!