Borítókép: Jó ha tudod: ezt teszed a szervezeteddel, ha nem alszol eleget

Jó ha tudod: ezt teszed a szervezeteddel, ha nem alszol eleget

Forrás: Unsplash/ Kinga Cichewicz
Az alvás létszükségletünk. Nélküle a szervezetünkben felborul a rend, fárad az agy, gyengül az immunrendszer és bizony a bőrünkön is nyomot hagy az alváshiány. Az esti 7-8 óra pihenés, nemhogy szükséges, de leginkább kötelező az egészséges élethez.

Pihentető alvás nélkül nincs sem egészség, sem boldog élet!

A minőségi alvás hiánya sajnos ma már népbetegség. Nem alszunk eleget, ráadásul gyakran azt a keveset sem jól.

Az alvászavarok okairól sokat tudunk: zaklatott, stresszes életmód, nem megfelelő táplálkozás, véget nem érő internetezés vagy okostelefonozás és még sorolhatnánk. Mi a megoldás? Hogyan segíthetünk magunkon, és milyen következményekkel jár, ha nem tesszük meg? A kulcsszó: éjszakai regenerálódás! Szervezetünk ugyanis éjszakára időzíti a napi „karbantartást”, mely nélkülözhetetlen az egészségünk és jó közérzetünk fenntartásához.

Ahhoz, hogy ez a regenerálódás valóban megtörténjen, mindenekelőtt a stressz-szintünket kell csökkentenünk, és elegendő időt kell töltenünk jó minőségű alvással. Ebben segít a világon egyedülálló összetételű, kettős hatású esti stresszoldó és alvást segítő Nottevit Beauty Sleep kapszula, amelyet a JOY Napok Beuty&Fit alatt március 19-21. között JOY-Napok kuponnal 20% kedvezménnyel vásárolhatsz meg!

Hozzászokást nem okozva oldja a stresszt, és segíti a pihentető alvást, miközben egy-egy célzott területen támogatja szervezetünk éjszakai karbantartó folyamatait is.

Forrás: joy.hu

No, de mi is történik a szervezetünkkel, ha nem jut elég minőségi alváshoz? Galériánkból megtudhatod!