fogyas, dieta, fogyokura

Nem zsírból, hanem izomból fogysz, ha elköveted ezt az 5 hibát!

Forrás: Getty Images/ MStudioImages
Hiába mutat kevesebbet a mérleg, sem a ruháidba nem fogsz könnyebben beleférni, sem a tükörképed nem fog jobban tetszeni, és egészségesebben sem fogod magad érezni, ha nem zsírból, hanem izomból fogysz.

Ahhoz, hogy az elraktározott zsírból kezdd el veszíteni a plusz kilóidat, és ne izomból, mindenképpen szükséged lesz a türelmedre, hiszen előbbiből sokkal lassabb a fogyás üteme, ugyanakkor látványosabb és egészségesebb is, és hosszú távon sokkal kifizetődőbb.

fogyas, fogyokura, ditea
Forrás: Getty Images

Először is: minél több az izomszövet a testedben, annál több kalóriát égetsz el a nap folyamán ugyanazzal az aktivitási szinttel, mint kevesebbel. Tehát, sokkal gyorsabban és jobban működik az anyagcseréd!

Másodsorban, ha több az izmod, sokkal feszesebb a külsőd is, és az egészségügyi kockázatok is csökkennek, ellentétben azzal, ha ugyan kevesebbet mutat pár kilóval a mérleg, de a zsírmennyiség ugyanannyi maradt. Szóval valójában, ha túl gyorsan fogysz valamilyen megszorító módszer következtében, nem a fölöslegesen elraktározott zsírt adod le, hanem az izmaidat, amire egyébként nagy szükséged lenne, így csak a fogyás illúzióját éred el!

De, hogy milyen hibákat nem szabad elkövetni?

HA ÉRDEKEL, MIT TANÁCSOL FOGYNI VÁGYÓKNAK SZAKÉRTŐNK, HALLGASD MEG EZT A BESZÉLGETÉS:

Az ÉVA Magazin írása.