
7 mód - így teszed egészségtelenné a zabkásád
Túl nagy adagokat eszel
Attól, hogy egészséges, még nem kell degeszre enned magad. Mindig szárazon mérd ki a zabpelyhet elkészítés előtt és 125 grammot fogyassz.
Cukorral édesíted
A juharsziruptól kezdve a mézen át, szinte bármivel édesítheted, csak kerüld a finomított kristálycukrot. Fűszerekkel is játszhatsz, például fahéjjal, kakaóporral, vagy vaníliával is édesítheted.
Aszalt gyümölcsöt teszel bele
Az aszalt gyümölcs 8-szor annyi cukrot tartalmaz, mint a friss, ezért utóbbit keverd a zabkásához.
Boltban veszed az előre elkészített változatot
Sok boltban és kávézóban lehet kapni előre elkészített zabkását, ami jó választásnak tűnhet, ezért ha ezt választod, mindeképp kérdezd meg, mi van benne, vagy olvasd el a csomagoláson.
Túl sok magot keversz hozzá
Az olajos magvak egészségesek, de a mennyiségre figyelj, mert kalóriadúsak. Csak egy marékkal keverj belÅ‘lük a zabkásádhoz.
Instant változatot használsz
Ebben is van cukor, ráadásul más anyagok is, amiket simán elhagyhatnál, ha házilag készítenéd.
Nem teszel rá sok feltétet
Ne csak 1-2 málnadarabot tegyél rá, hanem egy marék málnát és nyugodtan ízesítsd kedvedre, így sokkal élvezhetőbbé válik. Egy laktató reggeli 300-400 kalóriát tartalmaz.