Borítókép: 5 dolog - ez történt velem, amikor a barátom étrendjét követtem

5 dolog - ez történt velem, amikor a barátom étrendjét követtem

Forrás: runnersworld.com
Mielőtt összejöttem a barátommal, borzalmasan kajáltam. A rendszeresség hiányzott a táplálkozásoomból, volt olyan, hogy fél napig semmit nem ettem. Aztán később elkezdtem egyre egészségesebben táplálkozni, mellőztem a feldolgozott élelmiszereket.

Evan, a barátom viszont naponta 3-szor eszik rendesen, közben pedig még nassol is. Általában azt eszi, amit megkíván. Reggel kávézik, aztán megeszik egy banánt, később egy fánkot. Eébdre a tacótól kezdve a salátán keresztül bármit elfogyaszt, de előfordul, hogy csak egy kávéra van ideje. Vacsorára burritót, pizzát, ázsiai tésztát, vagy rántottát, szendvicset eszik. Néha egy-két gombóc fagyi is lecsúszik mellé egy kis bourbonnel.

Kíváncsi voltam, mi történik, ha az ő szokásait követem.

Forrás: runnersworld.com

1. Először minden jól ment
Általában a paleo étrendet követem, nem fogyasztok gabonát, tejet, feldolgozott ételeket és nem nassolok (kivéve néha egy kis sült almát). Első nap viszont egy mogyoróvajas-lekváros bucit ettem, gyerekkorom összes emléke visszatért. Nem is voltam tőle rosszul. Azért utána még ettem egy kis áfonyát.

Forrás: runnersworld.com

2. Nem bántam a hosszabb szüneteket
A második nap kávét és magvakat ettem reggelire, legközelebb viszont 2-kor jutottam ételhez, rántottát ettem bébirépával. Vacsorára egy sokmagvas szendvicset ettem pulykahússal, paradicsommal és salátával, hozzá pedig megittam egy pohár bourbont.

Forrás: runnersworld.com

3. Ajjajjj
Harmadik nap fáradtan ébredtem, aztán a testem csak az egészséges ételeket kívánta. De Evan ezekre mind csóválta a fejét, ezért sajtos-sonkás szendvicset ettem, aztán mentás-csokis fagyival zártam a napot. Ekkor már tudtam, hogy baj lesz, mert a gyomrom olyan hangokat adott ki, amikre a kutyám is felfigyelt. Másnap úgy éreztem, egy tégla van a hasamban és szorulásom volt. Felpuffadva, szomorúan indultam útnak.

Forrás: runnersworld.com

4. Aztán elkezdtem kívánni a szemetet
2 órát utaztam és csak egy fánkot ettem, mellé pedig egy csésze kávét ittam. Amint hazaértem, egyáltalán nem kívántam semmilyen egészséges ételt. Ennek meg is lett az eredménye, hamburgert vacsoráztunk sült krumplival. Ördögi körbe kerültem: annyi undormányt ettem, hogy már csak a gyorskaját kívántam, hiába tudtam, hogy rossz. Ezért az utolsó napon csaltam és a lehető legegészségesebb ételeket választottam: reggelire egy banánt ettem magvakkal, ebédre pedig csirkesültet salátával, vacsorára pedig kelkáposztás rántottát.

Forrás: runnersworld.com

5. Szorosabb lett köztünk a kapcsolat
Evant nem utáltam meg, sőt. Nagyon sok kalandban volt részünk. Legtöbbször én mondom meg, mit együnk, most viszont átadtam az irányítást a barátomnak. Már nem mindig én döntök a konyhában, általában közösen beszéljük meg, mit együnk.