Borítókép: Tökéletes hosszúfutás előtti snack: banános zabos szelet

Tökéletes hosszúfutás előtti snack: banános zabos szelet

Természetes összetevőkkel, felesleges adalékanyagok nélkül, házilag elkészíthető, zamatos energiaszelet, Lydia Maruniak, a Runner’s World szakácsától.

Mindegyik szelet: 303 kalóriát, 41 g szénhidrátot, 15 g zsírt és 4 g fehérjét tartalmaz.

Mennyiség: 12 adag
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Összetevők
95 g apróra vágott dió
2 db érett banán
120 ml olvasztott kókusz olaj
150 g méz
1/2 teáskanál vanília kivonat
230 g zabpehely
95 g teljes kiőrlésű liszt
3/4 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál szódabikarbóna
90 g szárított áfonya

Elkészítés
Melegítsd a sütőt 180 °C-ra. Egy 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan kenj át kókuszolajjal. 8 perc alatt pirítsd át a diót egy száraz serpenyőben. Közben villával törd össze a banánt egy tálban, add hozzá az olajat, a mézet és a vanília kivonatot. Keverjük simára a masszát. Egy nagy tálban keverd össze a zabot, a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szerecsendiót és a szódabikarbónát. Keverd hozzá a banános masszát, a pirított, apróra vágott diót és az áfonyát. Simítsd bele a keveréket az előkészített tepsibe és süsd 25-30 percig. Szeletelés előtt hagyd teljesen lehűlni, majd vágd 12 egyforma szeletre.