
Egyszerű, de csodafinom őszi levesek immunerősítésre, megfázásra, meg amire csak akarod
Pár hete egyik délután elég erőteljesen kaparni kezdett a torkom, tudtam, biztosan benyeltem valamit a gyerektől. Nem sok zöldség volt épp otthon, így abból főztem, amit találtam - és olyan remek csípős zöldséglevest dobtam össze, hogy úgy döntöttem, minden héten elkészítem. A torokfájás 2 nap alatt elmúlt, ebben biztosan a töménytelen mennyiségű leves is közrejátszott.
A meleg étel tényleg csodákat művel - próbáld ki a következő két receptet!
Pofonegyszerű gyömbéres zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 csokor újhagyma vagy 2 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 darab paradicsom
- 3 nagyobb répa
- 3 szál angol zeller vagy 1 klasszikus zeller
- egy vastagabb ujjnyi gyömbér
- 1 csokor petrezselyem
- Só, bors, tárkony, chili
- 1 liter alaplé
Így készítsd el:
A zöldségeket tiszítsd meg, kockázd fel, a héjától megszabadított paradicsomot is. Kókuszzsíron pirítsd meg a hagymát, majd dobd rá a fokhagymát, 1 perc után mehet rá a répa és a zeller. Picit engedd, hogy megpiruljanak, majd add hozzá a paradicsomot, reszeld bele a gyömbért, és amikor már illatozik, öntsd fel az egészet alapével. Ízesítsd sóval, borssal, chilivel és egy evőkanál tárkonnyal. Hagyd fél órát főni a zöldségeket, majd amikor megpuhultak, mehet hozzá az apróra vágott petrezselyem. Lehetne ez egy teljesen alap zöldségleves is, de a gyömbér és a chili adnak neki egy kis egzotikus ízt. Ha szereted, készítsd jó csípősre, és próbld ki rizstésztával. Ha olyanom van, az elején még gombát, a végén még zöldborsót is adok hozzá - ezek csak jót tesznek neki!


Fuss és Főzz
A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!
3995 Ft
4995 Ft
Pikáns sütőtökleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál citromfű
- chili paprika ízlés szerint
- friss koriander
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1-2 lime leve és héja
- kókuszzsír
- 4 bögrényi lehájazott, kockára vágott nyers sütőtök
- 2 gerezd fokhagyma
- kókusztej vagy kókuszkrém
- 1 liter zöldségalaplé
Így készítsd el:
Melegítsd fel egy lábosban a kókuszzsírt, majd dobd bele a felaprított hagymát, a citromfüvet, a chilit, a koriandert, a kurkumát és egy lime levét, 2-3 percig közepes hőfokon hagyd kicsit pirulni, párololódni a fűszereket. Majd mehet hozzá a sütőtök, a fokhagyma, egy lime reszelt héja, az alaplé, amiből annyi kell, hogy kényelmesen megpuhuljon benne a sütőtök. Ezeket lefedve főzd 15 percig. Ha az idő letelte után puha a tök, a citromfüvet és a lime héját vedd ki a levesből, majd a maradékot turmixold egyneműre. Ha ez megvan, mehet bele a kókuszkrém vagy kókusztej és még egy kis lime lé. Forralj rajta egyet még, végül friss korianderrel és pirított tökmaggal tálald!
Ha pedig unod már a sütőtökös leveseket, próbáld ki a következő finomságokat!
