nyugalom,reggel,stresszűzés

3 tipp, ha a stressz folyton rámegy a gyomrodra

Forrás: Getty Images
A versenyek előtt sokan panaszkodnak különböző gyomorproblémákra, mert az izgalomból fakadó stressz az emésztést is felboríthatja.

És mivel a hétvégén lesz az egyik legnépszerűbb verseny, összeszedtünk három praktikát, ami segíthet a megelőzésben:

Jógázz!

A különböző jógatípusok pózai (a hatha a legjobb választás) segítenek lenyugtatni téged és a gyomrodat is annyira, hogy ne okozzon problémát, és ne boruljon fel teljesen az emésztésed. Ezt a legjobb 1-2 nappal a verseny előtt beiktatni, és persze a verseny napján is. Ne aggódj, nem kell lenyomnod egy 90 perces gyakorlást, bőven elég 15-20 perc is.

Meditálj!

A meditáció alatt végzett légzőgyakorlatok csökkentik a gyulladásokat, és a stresszt is. Ülj le szépen, ahogy kényelmes, csukd be a szemed, és képzelj el valami megnyugtatót: lehet ez a tenger látványa, vagy épp egy relaxáló zene. Közben vegyél mély lélegzetet az orrodon, tartsd bent pár másodpercig, majd fújd ki egyenletesen a szádon. Ismételd meg 4-8-szor.

Fogyassz prebiotikumot!

A pre- és probiotikumok segítik az emésztés megfelelő működését, és le is nyugtatják a gyomrodat. Fogyassz inulinban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, mint a spárga, banán, hagyma, de a fermentált ételek is nagyon hasznosak: savanyú káposzta, kefír, kombucha tea és joghurt!