Borítókép: Edd ezt a dolgot minden nap, ha szeretnél fogyni

Edd ezt a dolgot minden nap, ha szeretnél fogyni

Forrás: Getty Images
Ha új év, akkor sokaknak a legfőbb célja megszabadulni néhány kilótól…

Neked is épp ez? Akkor valamire nagyon oda kell figyelned! Azt már biztosan tudod, hogy a súlyfelesleg leadásához szükséges a fehérjék fogyasztása és a finomított szénhidrátok kerülése. De, ha hiába eszed becsületesen a sok zöldséget, egészséges gabonákat és sovány proteinforrásokat, nem tudsz megszabadulni azoktól a fránya pluszkilóktól?

Akkor talán megfeledkeztél valamiről: Mégpedig az elegendő rostfogyasztásról!

Nemrég tettek közzé egy kutatást az Annals of Internal Medicine című szaklapban, amelynek középpontjában az állt, hogy ha naponta 20-30g-hoz közelítő rostot próbálsz bejuttatni, nem csak a fogyás megy majd könnyebben, de a csökken a vérnyomásod, és a tested inzulinreakciója is kiegyensúlyozottabb lesz.

Fontos, hogy minden érkezésed tartalmazzon rostot, ez főként zöldségek és különböző teljes értékű gabonafélék és magvak segítségével érhető el, de a hüvelyesek is jelentős mértékben vannak vele ellátva. Ha úgy érzed, a normál étkezésedből nem tudod kellőképp elérni a kívánt mennyiséget, néhány cselhez folyamodhatsz! A joghurtodba keverj zabkorpát, a smoothie-dba meg chia magot például. Illetve, ha más módszer nem segít, az étrend-kiegészítős megoldás sem rossz!