
5 proteinforrás, ami mindig legyen a konyhádban
Tojás
Az állati fehérjeforrások azért nagyon fontosak, mert bennük mind a 8 esszenciális aminosav megtalálható, míg a növényi változatokban nem. Ezért tojást akkor mindenképpen érdemes fogyasztanod, ha vega vagy. Ráadásul nagyon tápanyagdús, van benne cink, vas, foszfor, A-, B- és D-vitamin is.
Mogyoróvaj
A magvak nagyon jó fehérjeforrást jelentenek, és egészséges zsírokban is bővelkednek. Ha gyorsan kell összedobnod valami energia- és fehérjedús nasit, akkor ez a legjobb megoldás. Teheted a smoothie-dba vagy puffasztott rizsre. Viszont ne vidd túlzásba, mert rendkívül kalóriadús.
Hal
A legjobb, ha a fagyasztódban mindig van egy kis lazac vagy egyéb halféle, mert rettentően magas a proteintartalmuk, sok bennük az ásványi anyag és egészséges zsiradékok. Nem mellesleg diétázóknak is ajánlott, mert segíti a fogyást!
Kendremag
A kendermag rengetegféleképpen hasznosítható, és nagyon jó minőségű fehérjét tartalmazó alapanyag. Tehetsz belőle a rizsbe, hogy felturbózd proteinnel, de őrölve turmixokba vagy zabkásába is szórhatod!
Cottage Cheese
Egy adagban kb. 13g protein van (fél csészényi), és a kalóriatartalma sem magas. Teheted szendvicsbe, zabkásába, salátába, így könnyen megdobhatod az adott étel fehérje- és kalciumtartalmát is!