Borítókép: Leállnál a cukorról? Itt egy lifehack, amit imádni fogsz

Leállnál a cukorról? Itt egy lifehack, amit imádni fogsz

Finoman szólva is édesszájú vagy, de igyekszel visszafogni magad, pláne most, az ünnepek előtt? Ezer jótékony hatása lesz annak, ha búcsúzol a cukortól, viszont ez nagyon nehéz egyik napról a másikra megoldani - ezért néha nem árt egy kis segítség!

Nehéz, de nem lehetetlen kizárni az életünkből a cukrot, a cukrozott üdítőket, joghurtokat, a nagyon édes gyümölcsöket, nassolni valókat. Ha édesszájú vagy, akkor ez komoly nehézséget okozhat, viszont rengeteg pozitív hatása van amellett, hogy könnyedén lemehet pár kiló: javul az anyagcsere, csökken a narancsbőr mértéke, szebb és tisztább lesz az arcbőr, erősebb a szervezet.

De egyik napról a másikra nagyon nehéz megvonni magadtól mindent, és az sem jó megoldás, ha cukor helyett állandóan édesítővel vagy mézzel készült ételeket eszel. De van egy opció, ami kicsit egészségesebb a többinél, ráadásul pofonegyszerűen megoldható - ehhez pedig csak banánra lesz szükséged!

banán,édesség
Forrás: GettyImages

A banán jobb megoldás, ha SOS édességre vagy édesítésre vágysz, mint a mesterséges édesítőszerek. Ezt sem kell túlzásba vinni: 1 darab közepes banán kalóriatartalma körülbelül 100, viszont mértékkel fogyasztva remek energiaforrás - és édesítésre is kiváló.

Csak az kell, hogy mindig legyen otthon belőle, és ehhez mutatunk egy szuper trükköt: fogj két közepesen érett banánt, egy villával alaposan pépesítsd össze, majd tedd a jégkockatartódba, és mehet is a fagyasztóba. Így bármikor előkaphatod, ha sütibe szeretnéd, joghurttal ennéd, vagy a zabkásádat ízesítenéd vele. Sőt, ha este áztadod magadnak a reggeli zabkásádat, elég csak beletenni a fagyasztott banánt, reggelre kiolvad, és tökéletese édes lesz a napindítód! Plusz ha adagonként fagyasztod, könnyen kikalkulálhatod, hogy 2 egész banánt 6 kis részben teszel el fagyasztani, akkor a reggelidbe bőven elég 2 kocka fagyasztott banán is.

Így a fogyasztását sem viszed túlzásba, pazarolnod sem kell, és édesítő helyett egy egészséges gyümölcsöt használtál!