Borítókép: Ezért nehezebb télen lefogyni - de van megoldás, amivel sikerülhet!

Ezért nehezebb télen lefogyni - de van megoldás, amivel sikerülhet!

Forrás: getty images
Nem kérdés, hogy tavasszal és nyáron sokkal könnyebb egészséges alapanyagokat választani, hiszen a legtöbb zöldségnek ekkor van a szezonja.

Ráadásul, mivel nyáron süt a nap és hosszabbak a nappalok, a motivációddal sincs akkora probléma, szívesebben edzel a szabadban. Arról viszont ne is beszéljünk, hogy a tested raktározó üzemmódba kapcsol a hideg hónapokban. Télen nagyobb kihívást jelent az egészséges táplálkozás és a mozgás, így a következő hibák meggátolhatják a sikeredet, érdemes ezeket mellőzni a jó eredmények érdekében.

Túl nagy kísértés

A forró csoki, krémlevesek és a háziás, zsírosabb, kalóriadúsabb ételek sokkal finomabbnak tűnnek, mint egy tányér hideg saláta. Ha azon kapnád magad, hogy túl sok csalónapot iktattál be, még időben húzd meg a féket és gondold át, miket szeretnél enni a következő héten.

Megpróbálsz hibernálódni

A mínuszokban könnyebben mondasz le a szabadtéri edzésről. Ha motivált szeretnél maradni, válassz olyan edzéstervet, amit odabent is el tudsz végezni. Ha nincs időd, akkor oszd ketté és mozogj 15-15 percet reggel és este.

Rengeteg sót eszel

Mivel télen kevesebb friss alapanyag kerül a tányérodra, előfordulhat, hogy az előrecsomagolt menük után nyúlsz - ez lehet akár konzerves zöldség-, meg persze a nasik is. Ennek hatására több vizet tart vissza a tested, így felpuffadhatsz. Ezért is fontos, hogy télen se feledkezz meg a hidratációról, fogyassz elég vizet és káliumban gazdag ételeket (ez a tápanyag fontos szerepet játszik a folyadékháztartás szabályozásában). Az avokádó, banán, paradicsom, édesburgonya és kókuszvíz például szuperek.

A nyers zöldségektől elmegy az étvágyad

A hideg saláta helyett válassz meleget - a lencse, kelbimbó, paprika, répa, édesburgonya isteni. A leves is jó választás, csak ne liszttel és tejszínnel sűrítsd, mert így egy csomó plusz kalóriát viszel be.

Ha ezeket a hibákat kiiktatod, sikeresebb lehet a fogyókúrád!

Olvasnál még a témában?