Borítókép: Négy őszi szuperétel, ami megkönnyíti a hosszú futásokat

Négy őszi szuperétel, ami megkönnyíti a hosszú futásokat

Legyen az edzésterved része ez a néhány fantasztikus táplálék.


Ősszel futni szuper! Nincs meleg, szép a táj, és szinte minden hétvégén van valami izgalmas futóesemény. Biztosan sokan vannak közöttetek, akik mostanában a szokásosnál többet futnak. A következő finom falatok garantáltan a teljesítményetek szolgálatában áll majd.

Édesburgonya


Egész évben érdemes fogyasztani, ugyanis kimondottan finom étel, ám legeslegfinomabb az őszi szezonban. Az édesburgonya csodálatos A vitamin forrás, ami a látásért és az immunrendszer egészségéért felel. Ezen kívül vasban is gazdag, ami különösképpen a női futóknak jön jól. És ha már a futóknál tartunk, az édesburgonya gazdag antioxidánsokban, és csökkenti az izomsérüléseket, és ezek nagyon fontosak a regenerálódásban.

Alma


Az alma csoda számba megy, erről már szóltunk. Nemcsak egyszerű és praktikus, hiszen hidegben nagyon sokáig eláll, de számos, a futás során is használható előnye van. Flavonoidokban és antioxidánsokban gazdag, ez utóbbiak közül is extra sok quercetint tartalmaz, ami különösen jól jön a futóknak. Ez az anyag ugyanis serkenti az izmokban végbemenő oxidációs folyamatokat.


Gránátalma


Ez a gyümölcs is antioxidánsokban gazdag, de C és B vitamintartalma is jelentős. Ez a mindennapokban azért jön jól, mert ezek az antioxidánsok csökkentik a koleszterinszintet, és a szív- és rákos megbetegedések kockázatát. A futók pedig azért örülhetnek, mert az izomfájdalmak leküzdésében és az izmok regenerációjában is hasznosak.

Sütőtök


Az ősz egyik legnagyobb slágere, és ez nem véletlen. Nemcsak rostban, hanem A,C és E vitaminban is gazdag, és akárcsak a fentebb felsorolt ételek, ez is tele van antioxidánsokkal. Mivel elektrolitokat és szénhidrátot is tartalmaz, kiváló választás futás előtt (is).