avokádó, recept, édesség, koktél, mártogatós,

Íme három avokádó recept, amelyek megmutatják, hogy mennyire sokoldalú alapanyagról van szó

Forrás: Getty Images
Nem véletlen, hogy sokan szeretik az avokádót, hiszen „színes egyénisége” miatt sós és édes ételekhez egyaránt jól illeszkedik. Olyan alapanyagról van szó, ami - bármihez is használjuk - biztosan jobbá teszi az ételt.

Egyetlen avokádó annyi káliumot tartalmaz, mint két nagy banán, de rengeteg egészséges telítetlen zsír is található benne, illetve élelmi rostok és további fontos makro- és mikroelemek, melyek mind gondoskodnak rendkívüli beltartalmáról. Most mutatunk három olyan receptet, amikben más és más arca mutatkozik meg!

1. Avokádó koktél

avokádó, koktél,
Forrás: Getty Images

Turmixok, smoothiek, de akár koktélok alapanyagaként is megállja a helyét az avokádó.

Hozzávalók:

0,5 dl tequila
0,3 dl triple sec likőr
0,3 dl limelé
0,3 dl citromlé
Friss koriander
1/2 érett avokádó

Így készítsd el: helyezd turmixgépbe a hozzávalókat, majd keverd alaposan össze, végül öntsd sóval szegélyezett pohárba és fogyaszd el!

2. Kecskesajtos avokádó krém

avokádó, krém, pirítós,
Forrás: Getty Images

Az avokádós pirítós a hibátlan reggelik közé tartozik, de most próbálj ki egy ínyenc krémet, amit lehet kenyérre kenve fogyasztani, de mártogatósnak is tökéletes.

Hozzávalók:

2 érett avokádó
100 gramm kecskesajt
1 citrom leve
Csipet só
1 teáskanál apróra vágott friss tárkony

Így készítsd el: aprítógépben keverj simára másfél érett avokádót, add hozzá a kecskesajtot, a citromlevet és a sót. Ezután a maradék 1/2 avokádót felkockázva forgasd hozzá a krémhez az aprított tárkonnyal együtt. Hűtsd le, majd mehet a pirítósra vagy a hosszúkásra vágott friss zöldségek mellé.

3. Avokádós trüffel golyók

avokádó, trüffel, édesség,
Forrás: Getty Images

Az avokádó semleges íze jól passzol édességekhez is, amire példaként itt ez a trüffel golyó recept.

Hozzávalók:

280 gramm 72%-os étcsokoládé
2 érett avokádó
4 evőkanál barna cukor
2 csipet só
2 1/2 evőkanál kakaópor
1/2 teáskanál vanília kivonat

Így készítsd el: az étcsokoládét vágd apróra, és időnként megkeverve gőz fölött olvaszd fel. Az avokádót robotgép segítségével dolgozd simára. Ezt követően keverd a felolvasztott étcsokoládéhoz az avokádót, a cukrot, a vaníliát, a sót és 2 evőkanál kakaóport. Addig keverd a masszát, amíg az összetevők homogénné nem válnak. Tedd hűtőbe körülbelül 40 percre, vagy amíg a keverék kihűl. A maradék kakaóport tedd kisebb négyzet alakú pergamen- vagy sütőpapírra, tegyél bele fél evőkanálnyit a masszából és alakítsd golyóbis formára, tégy ugyanígy a massza további részével. A golyókat helyezd tányérra.

Minden, amit a futótáplálkozásról tudnod kell

Minden, amit a futótáplálkozásról tudnod kell

2490 Ft