
Íme három avokádó recept, amelyek megmutatják, hogy mennyire sokoldalú alapanyagról van szó
Egyetlen avokádó annyi káliumot tartalmaz, mint két nagy banán, de rengeteg egészséges telítetlen zsír is található benne, illetve élelmi rostok és további fontos makro- és mikroelemek, melyek mind gondoskodnak rendkívüli beltartalmáról. Most mutatunk három olyan receptet, amikben más és más arca mutatkozik meg!
1. Avokádó koktél

Turmixok, smoothiek, de akár koktélok alapanyagaként is megállja a helyét az avokádó.
Hozzávalók:
0,5 dl tequila
0,3 dl triple sec likőr
0,3 dl limelé
0,3 dl citromlé
Friss koriander
1/2 érett avokádó
Így készítsd el: helyezd turmixgépbe a hozzávalókat, majd keverd alaposan össze, végül öntsd sóval szegélyezett pohárba és fogyaszd el!
2. Kecskesajtos avokádó krém

Az avokádós pirítós a hibátlan reggelik közé tartozik, de most próbálj ki egy ínyenc krémet, amit lehet kenyérre kenve fogyasztani, de mártogatósnak is tökéletes.
Hozzávalók:
2 érett avokádó
100 gramm kecskesajt
1 citrom leve
Csipet só
1 teáskanál apróra vágott friss tárkony
Így készítsd el: aprítógépben keverj simára másfél érett avokádót, add hozzá a kecskesajtot, a citromlevet és a sót. Ezután a maradék 1/2 avokádót felkockázva forgasd hozzá a krémhez az aprított tárkonnyal együtt. Hűtsd le, majd mehet a pirítósra vagy a hosszúkásra vágott friss zöldségek mellé.
3. Avokádós trüffel golyók

Az avokádó semleges íze jól passzol édességekhez is, amire példaként itt ez a trüffel golyó recept.
Hozzávalók:
280 gramm 72%-os étcsokoládé
2 érett avokádó
4 evőkanál barna cukor
2 csipet só
2 1/2 evőkanál kakaópor
1/2 teáskanál vanília kivonat
Így készítsd el: az étcsokoládét vágd apróra, és időnként megkeverve gőz fölött olvaszd fel. Az avokádót robotgép segítségével dolgozd simára. Ezt követően keverd a felolvasztott étcsokoládéhoz az avokádót, a cukrot, a vaníliát, a sót és 2 evőkanál kakaóport. Addig keverd a masszát, amíg az összetevők homogénné nem válnak. Tedd hűtőbe körülbelül 40 percre, vagy amíg a keverék kihűl. A maradék kakaóport tedd kisebb négyzet alakú pergamen- vagy sütőpapírra, tegyél bele fél evőkanálnyit a masszából és alakítsd golyóbis formára, tégy ugyanígy a massza további részével. A golyókat helyezd tányérra.