Borítókép: Lencsét minden futónak!

Lencsét minden futónak!

Forrás: Europress
A lencse tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek hozzájárulnak a teljesítmény növeléshez. Ideje kipróbálnod mindenféle színben.

FEKETE
Kisebb, mint a többi lencse, de megtartja formáját főzés közben, maximum a színe változik sötétzöldre. Használd csőben sült ételek elkészítéséhez.

BARNA
Amikor a lencsére gondolsz, ez a verzió ugrik be először, hiszen minden üzletben kapható. Állaguk csak akkor változik meg, ha pépesre főzöd a szemeket.

ZÖLD
A franciák kedvence. Szemei fényesek és erőteljes, földes ízük van. Főzés során nem változik meg az alakjuk.

NARANCSSÁRGA
Magyarországon is népszerű ez a típusú lencse. Mivel könnyen pépesre főzhető, ragukhoz a legideálisabb választás.

VÖRÖS
Kissé földes ízű, ugyanakkor gyorsan elkészül és szuperül passzolnak hozzá az indiai fűszerek. Mártásokat és mártogatósokat is készíthetsz belőle.

CITROMSÁRGA
Gyakran készítenek belőle Indiában dahl-t (vagyis ragut). Ennek a típusnak a legrövidebb az elkészítési ideje, mivel hántolt formában kapható.

A lencse egyébként folátban, fehérjében és ásványi anyagokban gazdag, így védi az immunrendszered, az ereid és segíti a regenerációt.