Borítókép: Salátába csomagolt ázsiai lazacburger

Salátába csomagolt ázsiai lazacburger

Forrás: Europress
Szuper recept ebédre vagy vacsorára, ha valami különlegesre vágysz!

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • fél kg lazafilé
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. Sriracha (vagy más csípős szósz)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. friss gyömbér, lereszelve
  • negyed tk. feketebors
  • 50 g pirított búzakorpa
  • 3 szál újhagyma, felkarikázva
  • egy kis marék friss koriander
  • 1 ek. napraforgóolaj
  • 4 ananászkarika
  • 4 nagy salátalevél
  • 2 ek. hoisin szósz

Melegítsd fel a grillsütőd közepes hőmérsékletűre. Robotgépben keverd össze a lazac felét a szójaszósszal, fokhagymával, gyömbérrel és borssal. A megmaradt lazacot aprítsd fel kézzel, majd add a pürésített keverékhez a korpával, hagymával és korianderrel együtt. Készíts a masszából 4 húspogácsát.

Olajozd be a grillt és már mehetnek is rá a halpogácsák. Oldalanként 3-4 perc alatt süsd készre őket, amikor a hús belső hőmérséklete eléri a 60 fokot.

Locsold meg olajjal az ananászkarikákat és ők is mehetnek sülni. Nagyjából 2 perc elég nekik oldalanként.

A húspogácsákat tedd egy-egy salátalevélre, locsold meg hoisin szósszal és koronázd meg az ananásszal. Csomagold be őket a salátába és már tálalhatsz is.

Tápérték adagonként: 412 kcal, 31 g szénhidrát, 2 g rost, 29 g fehérje, 20 g zsír