Salátába csomagolt ázsiai lazacburger
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- fél kg lazafilé
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek. Sriracha (vagy más csípős szósz)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. friss gyömbér, lereszelve
- negyed tk. feketebors
- 50 g pirított búzakorpa
- 3 szál újhagyma, felkarikázva
- egy kis marék friss koriander
- 1 ek. napraforgóolaj
- 4 ananászkarika
- 4 nagy salátalevél
- 2 ek. hoisin szósz
Melegítsd fel a grillsütőd közepes hőmérsékletűre. Robotgépben keverd össze a lazac felét a szójaszósszal, fokhagymával, gyömbérrel és borssal. A megmaradt lazacot aprítsd fel kézzel, majd add a pürésített keverékhez a korpával, hagymával és korianderrel együtt. Készíts a masszából 4 húspogácsát.
Olajozd be a grillt és már mehetnek is rá a halpogácsák. Oldalanként 3-4 perc alatt süsd készre őket, amikor a hús belső hőmérséklete eléri a 60 fokot.
Locsold meg olajjal az ananászkarikákat és ők is mehetnek sülni. Nagyjából 2 perc elég nekik oldalanként.
A húspogácsákat tedd egy-egy salátalevélre, locsold meg hoisin szósszal és koronázd meg az ananásszal. Csomagold be őket a salátába és már tálalhatsz is.
Tápérték adagonként: 412 kcal, 31 g szénhidrát, 2 g rost, 29 g fehérje, 20 g zsír