Borítókép: Tedd ezt, ha hiába reggelizel, 11-re már mindig kopognak a szemeid az éhségtől!

Tedd ezt, ha hiába reggelizel, 11-re már mindig kopognak a szemeid az éhségtől!

Forrás: getty images
Te is gyakran előbb letudod az ebédet, mint kellene?

Keri Glassman, táplálkozási szakértő szerint a legjobb, amit ilyenkor tehetsz, ha rostban gazdag szénhidrátokból és fehérjéből álló reggelivel indítod a napodat. Erre jó példa a zabpehely egy evőkanálni maggal és görög joghurttal. Az ebben lévő tápanyagoknak köszönhetően ugyanis eltelítődsz és nem éhezel meg olyan hamar.

A másik jó megoldás, ha megtanulod felismerni a valódi éhséget. Ha ugyanis napközben is sokat jár az agyad a kajáláson (ebben az Instagram nem segít), akkor könnyen lehet, hogy átver az agyad és valójában nem is vagy éhes. Egy másik gyakori probléma az alváshiány, mely szintén fokozza az éhségérzetet, ráadásul ennek hatására a gyorsételeket kívánod meg általában.

Ha legközelebb megint korábban megéheznél, gondolkodj el azon, mi esne jól. Ha szíved szerint csak nassolnál valamit, vagy gyorskaját ennél, könnyen lehet, hogy nem is vagy valójában éhes. Néha például úgy próbálja felhívni a szervezeted a figyelmedet arra, hogy szomjazik, hogy sós ételeket kívánsz meg.

Egyébként pedig nincs azzal semmi gond, ha korábbra időzíted az ebédedet. A lényeg, hogy ne hagyd ki a reggelit és ha szükséges, tízóraira is egyél pár szem aszalt gyümölcsöt, egy joghurtot, vagy valamilyen egészséges nasit! Kerüld a gyorsan felszívódó szénhidrátokat és a feldolgozott ételeket, ezektől ugyanis sokkal hamarabb korogni fog a gyomrod!

Olvasnál még a témában?