zeller, zellerlé,

Kipróbáltuk, és imádtuk - zellerlé éhgyomorra, a net új slágere!

Forrás: Unsplash/ Fallon Michael
Tele a net igazi őrültségekkel, abszolút egészségtelen kihívásokkal - ám a zellerlé fogyasztása éhgyomorra nagyon nem ilyen!

Rendszeresen kerülnek elő újabb és újabb zöldségek, gyümölcsök, amiknek a fogyasztása hirtelen nagyon népszerű lesz. A zellerlé éhgyomorra jó ideje hódít már: a lényege, hogy reggeli előtt fél órával fogyassz el egy pohár frissen préselt zellerlevet. Nem a klasszikus zellerről van szó, hanem a szárzellerről vagy angolzellerről. Legkönnyebben gyümölcsprésben készítheted el az italt, egy csomag, a legtöbb zöldségesnél vagy hipermarketben kapható zellerből körülbelül fél liter lé készülhet.

A legjobb, ha rostok nélkül, csak a levét fogyasztod, mert így fejti ki hatékonyan a tiszta zellerlé a jótékony hatásait.

Fontos az is, hogy ha nem jön be az íze, akkor se ízesítsd se citrommal, gyömbérrel, és ne keverd más gyümölcsökkel, zöldségekkel: a zellerlé önmagában, éhgyomorra, fél órával étkezés előtt igazi csodaszer.

De mire is jó pontosan?

Mielőtt erről lenne szó, elmesélem, a férjemmel minket is magával rántott a nagy zellerlé-őrület. Hetek óta, 1-1 nap kivételével 2-2 deci zellerlével indítjuk a napot, és bár az első napokban kifejezetten nem szerettem az ízét, bizony ezt is, mint mindent, meg lehet szokni. Mert a jótékony hatások elfeledtetik azt a 10 másodpercet, amíg lehúzom a reggeli zelleradagomat.

Egy dolog viszont fontos: ez a lé nem helyettesíti a reggelit, mivel kalóriát szinte nem is tartalmaz, így az elfogyasztását követően 30 perccel érdemes megkezdeni a szokásos reggeli rutint.

zeller, zellerlé,
Forrás: Unsplash/Kelly Sikkema

A zellerlé szenzációs hatásai, amiket érdemes figyelembe venni

  • Fantasztikusan hidratál!
  • Magas az antioxidáns tartalma
  • Gyulladáscsökkentő hatású
  • Segíti a szervezetből a méreganyagok mielőbbi kiürülését
  • Csökkenti a koleszterinszintet
  • Nagyon hasznos az emésztés és a bélrendszer egészsége szempontjából
  • Fertőzések, vírusok ellen fantasztikus, és kiváló immunerősítő
  • Székrekedés és puffadás ellen is hasznos

Érdemes ezzel indítani mostantól a napjaidat!

Fuss és Főzz

Fuss és Főzz

A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!

 

3995 Ft

4995 Ft