egészséges táplálkozás,muffin,sós muffin,tojásos muffin,sporttáplálkozás

Karfiol muffin – mondjuk reggelire

Szeretek a muffin sütőben sós dolgokat sütni, például omlettet vagy itt van ez a karfiol alapú tojásmuffin, ez is olyasmi, hisz sós is, meg tojásos is és tulajdonképpen csak fantázia kérdése, hogyan ízesíthető tovább.

De vigyázat! Ebben a muffinban nincs szénhidrát, így némi vajas pirítós vagy akár édes zabkása simán elfér mellé. 12 darab lesz belőle és körülbelül 45 perc alatt össze is dobható.

Hozzávalók

1 nagy karfiol
170 g kockára vágott sonka
1/2 csésze bébi spenót
1/2 csésze apróra vágott hagyma
5 tojás felverve
1/2 teáskanál fokhagyma
1 csésze aprított cheddar
só, csipet cayenne paprika, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kézi vagy gépi reszelőn reszeld le a karfiolt. Helyezd a reszelt karfiolt egy tiszta konyharuhába és csavard ki a felesleges vizet belőle. Ezt követően add hozzá a felvert tojást és minden egyéb hozzávalót, majd keverd össze. Valamilyen zsiradékkal kend ki a muffin tepsi horpadásait és 2/3-ig töltsd meg a masszával. Körülbelül 20-25 perc alatt készülnek el, látványra enyhén aranysárgának kell lenniük a muffinoknak.

Íme pár ötlet, amivel feldobhatod a reggelidet: