
Így készül a tökéletes őszi granola, amit képtelen leszel megunni!
Képtelen vagyok megunni a házi granolákat, amiknek alapreceptjét korábban már megmutattuk nektek. Persze van úgy, hogy kevés az idő elkészíteni őket, arra az esetre mutattunk három szuper hazai terméket is, ám alapvetően a házi granola hálás dolog. Elkészítesz egy méretes adagot, és akár heteken át nem kell bajlódni vele.
Én reggel a kókuszjoghurtos-banános fehérjeturmixomat keverem el vele, de ha délutáni édes nasira vágyom, némi joghurttal és bogyós gyümölccsel eszem.
Most egy olyan receptet mutatok, amiben az ősz ízei dominálnak - egész egyszerűen csodafinom!
Hozzávalók:
- 500 gramm apró szemű zabpehely
- 10 deka hántolt mandula
- 10 deka natúr pisztácia
- 1 bögre kókuszchips
- 1 bögre sütőtökpüré (megsütsz és villával széttörsz egy adag sütőtököt)
- 1 bögre olívaolaj
- juharszirup ízlés szerint - ha édesebben szereted, 1-2 deci is mehet bele
- 2 teáskanál fahéj, de mézeskalács fűszerkeverékkel is mesefinom
- egy csipet tengeri só

Így készítsd el!
Kapcsold a sütőt 180 fokra, keverd össze a száraz hozzávalókat, majd alaposan turmixold át a folyékonyakat, és keverd össze az egészet. Elég nagy adag lesz, így akár két tepsit is kibélelhetsz sütőpapírral. Egyengesd el benne a keveréket, 15 perc sütés után keverd át az egészet, és jöhet még 15 perc. Igaziból a lényeg az, hogy akkor jó a granola, ha a sütés végén egy darabot kiveszel, kettétörsz, és egy perc múlva ropogós lesz.
Jó étvágyat hozzá!

Fuss és Főzz
A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!
3995 Ft
4995 Ft
