granola, őszi,

Így készül a tökéletes őszi granola, amit képtelen leszel megunni!

Forrás: Getty Images/Xsandra
Ha van egyszerű, gyors, tápláló őszi reggeli, akkor az a granola, egy kis extra ízesítéssel. Mutatjuk is új, szezonális kedvencünket!

Képtelen vagyok megunni a házi granolákat, amiknek alapreceptjét korábban már megmutattuk nektek. Persze van úgy, hogy kevés az idő elkészíteni őket, arra az esetre mutattunk három szuper hazai terméket is, ám alapvetően a házi granola hálás dolog. Elkészítesz egy méretes adagot, és akár heteken át nem kell bajlódni vele.

Én reggel a kókuszjoghurtos-banános fehérjeturmixomat keverem el vele, de ha délutáni édes nasira vágyom, némi joghurttal és bogyós gyümölccsel eszem.

Most egy olyan receptet mutatok, amiben az ősz ízei dominálnak - egész egyszerűen csodafinom!

Hozzávalók:

  • 500 gramm apró szemű zabpehely
  • 10 deka hántolt mandula
  • 10 deka natúr pisztácia
  • 1 bögre kókuszchips
  • 1 bögre sütőtökpüré (megsütsz és villával széttörsz egy adag sütőtököt)
  • 1 bögre olívaolaj
  • juharszirup ízlés szerint - ha édesebben szereted, 1-2 deci is mehet bele
  • 2 teáskanál fahéj, de mézeskalács fűszerkeverékkel is mesefinom
  • egy csipet tengeri só
granola, étkezés,
Forrás: Getty Images/Westend61

Így készítsd el!

Kapcsold a sütőt 180 fokra, keverd össze a száraz hozzávalókat, majd alaposan turmixold át a folyékonyakat, és keverd össze az egészet. Elég nagy adag lesz, így akár két tepsit is kibélelhetsz sütőpapírral. Egyengesd el benne a keveréket, 15 perc sütés után keverd át az egészet, és jöhet még 15 perc. Igaziból a lényeg az, hogy akkor jó a granola, ha a sütés végén egy darabot kiveszel, kettétörsz, és egy perc múlva ropogós lesz.

Jó étvágyat hozzá!

Fuss és Főzz

Fuss és Főzz

A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!

 

3995 Ft

4995 Ft