Borítókép: Házi gyümölcsös jégkrém

Házi gyümölcsös jégkrém

Forrás: Europress
Ha a kánikulában lehűtenéd magad futás után, próbáld ki a következő jégkrém receptet. Amellett, hogy hidratál, fehérjét is tartalmaz, ráadásul a mogyoróvaj és a meggylé felgyorsítja a regenerációt.

Hozzávalók:

  • 200 g friss bogyós gyümölcs
  • 125 ml meggylé
  • 75 g mogyoróvaj
  • néhány evőkanál méz
  • 250 ml görög joghurt

Elkészítés:

A gyümölcsöket turmixold össze a meggylével, a mogyoróvajat pedig keverd össze egy másik tálban a mézzel. A jégrémformákba rétegezd a 3 különböző masszát: kezdd a gyümölcsös keverékkel, aztán jöhet a mogyoróvaj, végül a görög joghurt. Tedd pár órára, vagy éjszakára fagyasztóba és élvezd másnap a hűsítő finomságot!