Tömve rengeteg vitaminnal és minden jóval - használd ki a rövid medvehagyma szezont!
Csak pár hétig tart a medvehagyma szezonja, ezért nagyon megéri kihaszálni ezt az időszakot: nem csak salátákba, szendvicsekbe érdemes tenni belőle, de a medvehagymából készült krémleves is isteni finom, de számtalan más felhasználási módjai vannak még.
Kezdjük azzal, miért is érdemes rendszeresen fogyasztani belőle!
- Gyomorproblémák ellen kitűnő. Segíti az emésztést, ráadásul étvágynövelő hatása is van, és bélfertőtlenítőként is kiváló. Antibakteriális és gombaölő hatású, puffadás, hasmenés ellen is hasznos.
- Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet is - így hosszú távon hozzájárul az egészségesebb szív és érrendszer kialakításához.
- Torokproblémák, hurutos köhögés esetén is érdemes fogyasztani - a népi gyógyászatban ezekre is alkalmazzák.
- Jót tesz az ereknek is, fogyasztásával az érszűkület is csökkenthető.
- Kiváló vértisztító, az anyagcserét is serkenti.
- A klimax kellemetlen tünetei ellen is nagyon hatékony.
Ha nem vásárolod, hanem te magad szeded le a medvehagymát, akkor alaposan nézz utána, hogyan tudod megkülönböztetni a gyöngyvirágtól, ami akár halálos mérgezést is okozhat. Amellett, hogy a gyönyvirág virágai nagyon jellegzetesek, érdemes a szagra is figyelni - a medvehagyma jellegzetes hagymaillata nem könnyen keverhető össze mással.
Fuss gyorsan. Egyél lassan.
Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!
3995 Ft
4995 Ft
Ezt fontos tudni!
A medvehagyma fogyasztása azoknak nem ajánlott, akik véralvadásgátlót szednek, egyes flavonoidjai ugyanis gátolják a véralvadást, ezzel pedig felerősítik a vérzést.
Használd sokszínűen!
Érdemes rengeteg receptet kipróbálni a medvehagymával, mert fantasztikus ízt ad mondjuk egy klasszikus pogácsának vagy akár a melegszendvicsednek is. Persze nyersen, salátákba is tökéletes, de mi nem tudjuk megunni a belőle készült krémlevest sem. Hatalmas kedvencünk pedig a medvehagyma pesto, ami szendvicsekhez, tésztákhoz, zöldségcsíkokhoz is mennyei. És ebben a formában legalább még tovább eláll!
Mi ezt a receptet használjuk:
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
só, bors,
5 dkg parmezánsajt
fél deci olívaolaj
bazsalikom, oregánó
1 evőkanál fenyőmag vagy mandula
Így készítsd el!
A megmosott, felaprított medvehagymát és a többi hozzávalót egy késes aprítóban kicsit megforgatom, hogy még rusztikus, darabos magadjon. Kis üvegben a hűtőben tárolom.
Csak bíztatni tudunk arra, hogy használd ki a medvehagymaszezont - ez ugyanis március-április egyik legtápanyagdúsabb idényzöldsége!
Kellene egy szuper turmixgép a medvehagyma pesto elkészítéséhez? A hétvégi JOY Beauty&Fit napok alatt 20% kedvezmény lesz minden megjelölt termékre a xiaomishop.hu-n. Használd ki!