emésztés,gyorsabb emésztés,emésztés serkentő

3 természetes hatóanyag, ami serkentheti az emésztésedet

Forrás: Getty Images
Sajnos sokan küzdenek azzal, hogy nagyon lassú az emésztésük, hiába fogyasztanak elegendő rostot, folyadékot és rágják meg alaposan az ételeket. Az alábbi három hatóanyag segíthet abban, hogy egy kicsit beinduljon a dolog.

Természetesen most nem hashajtó hatóanyagokról beszélünk, hanem olyanokról, amik természetesen és finoman javítanak a helyzeten:

  • Probiotikumok
    A probiotikumok abban segítenek, hogy a belekben található egészséges baktériumok elegendő számban legyenek megtalálhatóak. Ha ezekből kevés van, az emésztés sem működik megfelelően, könnyen puffadhatsz, székrekedésed lehet, sőt IBS is kialakulhat. Sok probiotikum van a joghurtban és kefírben, vagy a savanyú káposztában, és egyéb fermentált ételben.

  • Glutamin
    A glutamin egy aminosav, ami többek között a gyomor egészségét támogatja. A tojásban, pulykahúsban, mandulában, szójababban található meg, és érdemes fogyasztani, mert a futóknak egyébként is hasznos az immunerősítésben és az izmok védelmében is.

  • Cink
    Egy ásványi anyag, ami nem csak a hajad, bőröd, körmöd egészségért felel, de különböző gasztroenterológia problémák kezelésében is hasznos. A szakértők szerint a megfelelő hatásért nőknek napi 8mg-ra, férfiaknak pedig 11-re van szükségük. A magvakban nagy arányban található meg az anyag.