Borítókép: Tudtad, hogy a sütőben is lehet főtt tojást készíteni?

Tudtad, hogy a sütőben is lehet főtt tojást készíteni?

Forrás: Jakub Kapusnak/Unsplash
A főtt tojás tökéletes része a reggelinek, ebédnek és vacsorának is, feltölt mindenféle jóval, és telis-tele van proteinnel.

Szóval, biztosan te is gyakran készíted, de azt tudtad-e, hogy a sütőben is megteheted? Nem gyorsabb az eredeti verziónál, viszont, ha egyszerre készítesz nagyobb adagot, akkor praktikusabb, illetve ebben az esetben könnyebb meghámozni. Abban nincs különbség, hogy így vagy úgy egészségesebb, ugyanolyan jó, mint a vízben főtt változat.

Ha szeretnéd kipróbálni, így vágj neki:

  • Melegítsd elő a sütőt 175 fokra
  • Vegyél elő egy muffin formát, és mindegyik mélyedésbe tegyél egy-egy tojást héjastul
  • Nem kell olaj vagy bármi más
  • Süsd 23-25 percig
  • Majd tedd az összes tojást hideg vízbe
  • Hámozd meg, és eheted is!

A tojás az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, van benne kollagén és sok-sok fehérje, kolin, többek között D- és B-12-vitamin, ásványi anyagok és omega3-zsírsavak. Megéri rendszeresen fogyasztani, sportolóknak meg pláne!