étcsokoládé,étcsoki

3 ok, amiért érdemes étcsokit enned

Forrás: Simone van der Koelen / Unsplash
A kelkáposzta, spenót, chia mag mellett az étcsoki is szuperkajának számít. Kutatások szerint jót tesz a szívnek és a vérnyomásnak, hiszen antioxidánsokban gazdag.

Ennek oka, hogy az étcsokoládé flavonoidokban hihetetlenül gazdag - ezek a növényi polifenolok antioxidánsként és gyulladáscsökkentő hatásukért is ismertek.

Ettől függetlenül érdemes arra törekedned, hogy ne egyél meg belőle egy egész táblát, hiszen elég energiadús. A legjobb, ha legalább 70 százalékos kakaótartalmút választasz, és 1-2 kockát eszel meg, ha nassolni szeretnél. Persze azt is érdemes tudnod, milyen pozitív hatásokat tapasztalsz meg ebben az esetben. Íme:

Magnézium-löket

Az étcsoki magnéziumban gazdag: 2-3 kocka csoki 228 mg magnéziumot tartalmaz. Ez az ásványi anyag segít az izomláz megelőzésében és a normál izomműködés fenntartásában, ezért is tesz jót a futóknak.

Jót tesz a szívednek

Egy kutatás szerint a rendszeres csokifogyasztás segíthet abban, hogy hatékonyabban működjenek az ereid, csökkenjen a vérnyomásod, de még a koleszterinszinted is az előnyére fog változni. Ez pedig mind fontos ahhoz, hogy tovább élj!

Az agyadnak is kell

A flavonolok (a flavonoidok egyik típusa) serkenti az agyműködést, az agysejtek regenerációját, emiatt jobban tudsz koncentrálni, gyorsabban pörögnek a fogaskerekek az agyadban és a memóriád is javulhat. Szakértők szerint pedig a flavonoidok néhány évtizeden belül az Alzheimer-kór gyógyításában is fontos szerepet fognak majd kapni.

Szóval ha jót szeretnél magadnak, akkor kapj be pár kocka étcsokit!

Ha szeretnél desszertet is készíteni belőle, próbáld ki ezt a receptet: