fogyás,edzés

Leadnád a felesleges zsírt, és szeretnéd látni az izmaidat is? A kulcs a fehérjefogyasztás

Forrás: Getty Images
Fogyni akarsz, de nem csak az a cél, hogy a mérleg kevesebbet mutasson, hanem izmokat is szeretnél, és lehetőleg a zsírtól szabadulnál meg? Érdemes a szokottnál jobban figyelni a fehérjebevitelre!

Ha egyidőben akarsz a zsírmennyiség egy részétől megszabadulni és izmot építeni, akkor sokkal több kell annál, minthogy egyszerűen visszaveszed a kalóriabevitelt. A fehérjefogyasztás a kulcs, mert ez segít az izomépítésben.

Viszont ha hiszed, ha nem, nem kell annyi fehérjét bevinned a szervezetedbe, mint amennyit gondolsz!

Azoknak a nőknek, akik izmot akarnk építeni és súlyt veszíteni, testsúly kilogrammonként 1.1-1.8 gramm proteinre van szükségük. Ezt fontos betartani, mert a túl magas proteinbevitel hízáshoz is vezethet
vallja Torey Armul, az Amerikai Táplálkozási és Dietetikai Akadémia szóvívője.
fogyás,fehérje
Forrás: GettyImages

A fentiek szerint tehát egy 65 kilós nőnek napi 71-117 gramm fehérjére van szüksége!

Ha biztosra akarsz menni, hogy eléred ezt a számot, válassz teljes értékű ételeket a táplálékkiegészők helyett. A szakember szerint ugyanis a minőségi ételekben minőségi fehérje van, mellette pedig olyan fontos dolgok, mint az ásványi anyagok, nyomelemek, rostok. Ezek az izmokat is egészségesen tartják, a súlyt pedig nem hagyják kilengeni. A magok, a babfélék, a tojás kiváló fehérjeforrások! A tejtermékek, a halak, a zöldségek és tele vannak fehérjével, és ne feledd, nem csak és kizárólag a húsfélékben van sok fehérje.

És erról se feledkezz meg, hogy nem csak és kizárólag a fehérje az izomépítés és a fogyás kulcsa: a rendszeres sport, az erősítő edzések mind kellenek - ezek és a helyes étkezés vezetnek a célok eléréséhez!