hosszúfutás,regeneráció,egészséges táplálkozás,fehérje,szénhidrát,rost

Egyszerű, regeneráló egytál étel 45 perc alatt

Ó hányszor előfordult már velem is, hogy néhány órás edzésről farkas éhesen érkeztem haza és a legkevésbé ahhoz éreztem kedvet, hogy hosszas konyhai munkálatokba kezdjek valami rendes harapnivaló-készítés okán.

Pedig köztudott, hogy az edzést követően rövid időn belül olyan táplálék fogyasztása javasolt, amely jó minőségű szénhidrátot és fehérjét mindenképpen tartalmaz. Egyszerűen jobban mennek az edzések, ha rendesen töltekezel.

Viszont most találtunk egy szuper receptet, amely jól jöhet, ha gyors, mégis minőségi alapanyagokat tartalmazó ételre van szükséged.

Az egyik fő alkotóeleme a quinoa, ez a Dél-Amerikából származó gabonaféle, jó minőségű, regenerációt támogató, lassú felszívódású szénhidrát, fehérje és rostforrás. A másik hozzávaló a csirkemell, mely a fehérjetartalomnál fogva segíti az izomok fehérjeszintézisét, ezáltal hozzájárul az izomzat gyorsabb újjáépüléséhez. Illetve kerül bele cukkini is, amely nagyon alacsony kalóriartalmú zöldség, de magas a kálium és a C-vitamin tartalma.

Adagonként tartalmaz: 350 kalóriát, 39 g szénhidrátot, 7 g zsírt, 35 g fehérjét és 5 g rostot.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók
250 g quinoa
600 ml víz (vagy csirke-, esetleg zöldség alaplé)
1 darab bio csirke vagy zöldség leveskocka, ha nincs alapleved
2 gerezd zúzott fokhagyma
500 g kockázott csirkemell (főzve, párolva, zsiradékon megpirítva)
2 kisebb (saláta) cukkini kockázva
100 g szárított paradicsom, durvára vágva
1/2 teáskanál szárított bazsalikom, vagy néhány friss bazsalikom levél aprítva

Elkészítés
Forrald fel a vizet egy edényben. Add hozzá a csirke vagy zöldség leveskockát, ha alaplével dolgozol, akkor az alaplevet, a quinoát és a zúzott fokhagymát, és forrald össze az egészet.

Ezt követően tedd rá a fedőt, állítsd a tűzhelyet takarékra és 20 percen keresztül főzd. 10 perc múlva keverd hozzá a csirkét, a cukkinit, a szárított paradicsomot és a bazsalikomot, majd lefedve főzd további 10 percet.

Végül fedő nélkül, átkeverve, két perc alatt készre főzzük az ételt.

Olvasnál még a regenerációról?