Borítókép: Egészséges extrák - használd ezeket főzés közben

Egészséges extrák - használd ezeket főzés közben

Rengeteg olyan alapanyag létezik, mellyek plusz ízt és tápanyagot tudsz az ételeidhez adni.


1. Kurkuma: a főzés végén az ételhez adva ellát gyulladáscsökkentő anyagokkal és különleges ízt ad az ételnek.
2. Fokhagyma: méregtelenítő hatású és segít a megfázás megelőzésében.
3. Kókuszolaj: egészséges, ezért érdemes ezt használnod sütéshez is. Ráadásul a bőrnek is jót tesz, ezért akár magadra is kenheted.
4. Almaecet: készíts belőle salátaöntetet, rengeteg aminosavat, ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz. Mivel antioxidánsokban is gazdag, egy csomó betegség megelőzésében fontos szerpeet játszik (szívbetegésg, daganatos betegségek, ízületi gyulladás).