Borítókép: Diós-édesburgonyás kenyér

Diós-édesburgonyás kenyér

Szuper, energiadús reggeli, mely tápanyagokban is gazdag, így tökéletes választás korai futás előtt.

Hozzávalók:
2 nagyobb édesburgonya, hjéában megsütve
3 ek. juharszirup vagy méz
másfél tk. vaníliakivonat
120 ml olaj
2 tojás
100 g zabpehely
120 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. só
1 ek. fahéj
fél tk. szerecsendió
150g durvára vágott dió
60 g aszalt gyümölcs (opcionális)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vajazz ki egy kenyérsütő formát. A száraz alapanyagokat keverd össze, majd járj el így a folyadékokkal és a tojással is. Keverd össze a két tál tartalmát. Végül jöhet a masszához a dió és az aszalt gyümölcs is. Öntsd a tésztát a formába és süsd 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e.