
Curry-s édesburgonyaleves
Mutatunk egy levest, ami garantáltan felmelegít egy hosszú futás után!
Conni Brownell fejlesztette ki ezt a krémlevest, amit leggyakrabban versenyek után szokott enni. A benne lévő curry segít a gyulladás csökkentésében, ezért olyan jó a futóknak és az aktív embereknek.
Hozzávalók:
- olívaolaj
- 1 hagyma
- 2 zellerszár
- 1 kg édesburgonya
- 2-3 ek. curry
- 1 liter alaplé
- 200 ml tejszín
- 150 g tejföl
- 2 tk. citromlé (lime is lehet)
- friss koriander
- tökmag
Elkészítés:
Melegítsd fel az olajat egy nagy edényben, majd add hozzá a hagymát és a zellert. Süsd őket puhára.
Jöhet bele az édesburgonya és a curry is. 8 percig pirítsd, majd öntsd fel az alaplével és főzd 30-40 percig, amíg a krumpli megpuhul. Egy botmixerrel pürésítsd le a levest, majd tedd vissza a tűzre és keverd hozzá a tejszínt. Ízesítsd sóval és borssal. A tejfölt keverd össze a citrom vagy lime levével és tálald a levessel. Szórd meg tökmaggal és korianderrel.