
Cukkinitészta pesztóval, rákkal és csicseriborsóval
Vagy akár frissen is elkészítheted, ha épp mellőzni szeretnéd a hagyományos tésztát. Egy spirálozót kell hozzá beszerezned, ezzel a legegyszerűbb ugyanis a cukkiniből spagettit csinálni. Egyébként ezt salátákhoz és bármi máshoz is használhatod, hogy kicsit gusztusosabbá tedd az ételeket.
Na de jöjjön a recept!
Amire szükséged lesz:
- 2 marék friss bazsalikomlevél
- 100 g reszelt parmezán
- 2 ek. mandula
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. friss citromlé
- 60 ml olívaolaj
- 2 közepes cukkini, spirálra szeletelve
- 200 g főtt garnéla
- 1 csicseriborsó konzerv, lecsepegtetve
Így készítsd el:
Egy késes robotgépben alaposan pürésítsd le a bazsalikomot, sajtot, mandulat, fokhagymát és citromlevet. Ízesítsd a pesztót sóval és borssal. Lassan öntsd hozzá az olajat, amíg sűrű masszát nem kapsz. Öntsd az egészet egy nagy tálba, ízesítsd még sóval, borssal, vagy citromlével, ha szükséges. Keverd hozzá a tésztát, a rákot és a csicseriborsót.
2 főre
Adagonként: 678 kcal, 44g fehérje, 36g szénhidrát (9g rost), 40g zsír