
BLT tésztasaláta
A baconös, paradicsomos szendvicset próbáld ki új köntösben, tésztaként. Ráadásul hidegen is finom, így a hőségben frissítő ebédet kapsz.
Hozzávalók:
- 3 szelet bacon
- 1 marék szilvaparadicsom, negyedelve
- 100 g mozzarella
- 3 ek. sherry ecet
- 2 ek. olívaolaj
- 1 kisebb gerezd fokhagyma, összezúzva
- 350g rigatoni tészta
- néhány bazsalikomlevél
- só, bors
Elkészítés:
A bacont süsd meg egy serpenyőben 5-6 perc alatt. Itasd fel róla a zsírt egy papírtörlő segítségével és törd falatnyi darabokra.
A paradicsomot, sajtot, ecetet, olajat és fokhagymát keverd össze egy nagy tálban.
Főzd ki a tésztát a csomagolásán leírtak szerint, majd keverd hozzá a paradicsomhoz, ízesítsd sóval, borssal, végül szórd meg a baconnel és a bazsalikommal.