Borítókép: BLT tésztasaláta

BLT tésztasaláta

Forrás: Europress
A baconös, paradicsomos szendvicset próbáld ki új köntösben, tésztaként. Ráadásul hidegen is finom, így a hőségben frissítő ebédet kapsz.

Hozzávalók:

  • 3 szelet bacon
  • 1 marék szilvaparadicsom, negyedelve
  • 100 g mozzarella
  • 3 ek. sherry ecet
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 350g rigatoni tészta
  • néhány bazsalikomlevél
  • só, bors

Elkészítés:

A bacont süsd meg egy serpenyőben 5-6 perc alatt. Itasd fel róla a zsírt egy papírtörlő segítségével és törd falatnyi darabokra.

A paradicsomot, sajtot, ecetet, olajat és fokhagymát keverd össze egy nagy tálban.

Főzd ki a tésztát a csomagolásán leírtak szerint, majd keverd hozzá a paradicsomhoz, ízesítsd sóval, borssal, végül szórd meg a baconnel és a bazsalikommal.