
Ízesítsd a kávédat ezzel a különleges alapanyaggal, hogy még finomabb legyen!
A fahéj és kakaó helyett itt egy sokkal különlegesebb összetevő: a banántej.
Igen, elsőre furcsának hangzik, de ezt gondoltuk a kombucháról és a kelkáposztás smoothie-ról is. A nagy kávézóláncokban kapható cukros, mesterséges adalékoktól hemzsegő kávé helyett inkább próbáld ki a banántejjel való ízesítést. Az eredmény egy édes, krémes ital lesz, a banán íze viszont nem annyira domináns.
Szerencsére nagyon egyszerű otthon elkészíteni:
- Először készítsd el magát a tejet: keverj össze két nagyobb banánt 250 ml vízzel egy turmixgépben.
- Ha szükséges, édesítsd mézzel, juharsziruppal, vagy dobj hozzá 1-2 datolyát. Ha ezzel elkészültél, ízlés szerint öntsd fel vele a kávédat.
- A legtöbben cold bew (hidegen csepegtetett) kávéval isszák, de bátran próbáld ki a jól bevált forró feketével - ebben az esetben a hő hatására intenzívebb lesz a banán íze.
- A megmaradt tejet tedd egy befőttes üvegbe és be is mehet a hűtőbe, néhány napig eláll.
Ezzel a módszerrel egy csomó kalóriát és pénzt megspórolhatsz, ráadásul sokkal finomabbá is teheted a kávédat! Na, kipróbálod?