Borítókép: Az ősz illata a konyhádban

Az ősz illata a konyhádban

Próbáld ki ezt a fantasztikus reggelit, amelynek elkészítése gyakorlatilag semmiféle előkészületet nem igényel.


Mi lehetne jobb, mint egy kiadós és egészséges meleg reggeli a zimankós hajnali futás után? Ez a fantasztikus recept annyira egyszerű, hogy a legbonyolultabb része talán az, hogy fel kell vágni az almát. A lényege, hogy lassúfőzőben kell megfőzni, a többi összeáll magától. Ha este bedobsz mindent a csodaedénybe, elindítod és lefekszel, reggel alma és fahéj illatra ébredhetsz, aminek csak az a veszélye, hogy el se indulsz majd futni. Jó hír azonban, hogy a maradékot egy kis vízzel vagy tejjel felturbózva újramelegítheted.
Hozzávalók:

  • 1 csésze zabkása
  • fél csésze almaecet
  • fél csésze zsíros tejszín (vagy ms tejtermék, pl. zsíros tej)
  • 3 és fél csésze víz
  • fél csésze alma felkockázva
  • fél csésze reszelt alma
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál barnacukor
  • fél evőkanál fahéj
  • egy csipet só

Elkészítés:
Keverd össze az összes hozzávalót a lassúfőzőben. Főzd 8-10 órán keresztül. Négy adag lesz belőle.