méregtelenítés,tél,fogyás

5 hiba, amit sose kövess el a tavaszi méregtelenítés során

Forrás: Getty Images
Próbálgatod a tavaszi ruháidat, ideges leszel, mert enyhén szólva is passzentosan jönnek fel rád, ezért úgy döntesz, a télen felkúszott kilókat egy jó kis méregtelenítő kúrával űzöd el? Ne kövesd el az 5 legnagyobb bakit!

Tényleg kellenek az extra tavaszi méregtelenítő kúrák, amik előírják, hogy x napig csak facsart leveket és vizet, gyógyteákat ihatsz? Kompenzáálható 1-2 ilyen kúrával az, ha alapvetően nem figyelsz oda az étkezésedre? A válasz természetesen nem: a mérleg ugyan szinte biztos, hogy kevesebbet mutat egy ilyen kúra után,ám ezekkel nem zsírtól, hanem víztől szabadul meg a test. Ha pedig fogysz is, biztos, hogy ha hosszútávon nem alakítod át az étkezésedet, egy kúra után még többet hízhatsz, mint amennyit leadtál.

A dietetikusok szerint ha a máj megfelelően működik, akkor nincs szükség méregtelenítő kúórákra, önsanyargató diétákra tél végén: bőven elég, ha növeled a folyadékbevitelt, és tápanyagdúsabban étkezel, esetleg gyógyteát iszol.

Ha mégis olthatatlan vágyat érzel, hogy belevágj tényleg csak egy rövid, 2-3 napos kúrába, akkor legalább csináld jól, és semmiképp se kövesd el a legnagyobb bakikat.