Borítókép: Így találd meg a számodra tökéletes sportitalt

Így találd meg a számodra tökéletes sportitalt

Forrás: getty images
Ami az egyik futónál működik, a másiknak gyomorproblémákat okoz - megmutatjuk, hogyan találd meg a számodra tökéletes sportitalt.

Melyik sportital a legjobb? Erre a kérdésre nincs megfelelő válasz, pusztán személyes tapasztalatokra hagyatkozhatunk. Mit kell tenned? Tesztelni, tesztelni és tesztelni, egészen addig, amíg megtalálod a számodra legjobb választást. Kezdésnek összegyűjtöttünk néhány szakértői tippet, amit érdemes figyelembe venned:

Teszteld: ha van elég időd, egy héten keresztül tesztelj egy adott italt. Arra is figyelj, hogy futás előtt ugyanazt edd, ugyanannyit aludj, hiszen csak akkor tudod meg, mennyire válik be egy adott ital, ha annak hatását vizsgálod és nem hagyod, hogy más változtatások is közrejátsszanak a döntésben.

Ismételd: ahogy az étrendnél és az alvásnál, a futás során is törekedj arra, hogy ugyanazon a terepen fuss egyelnlő távokat, hasonló időben. A teszt során mindig mérd a pulzusod és írd le, hogyan érezted magad.

Bízz a gyomrodban: biztos, hogy lesznek olyan italok, amik egyből elbuknak a teszten, ezért jobb, ha ezeket is megismered. Bármennyire is kellemetlen élmény, sajnos ahhoz, hogy megtaláld a tökéleteset, meg kell ismerned elég sok típust.

A másnap: azt is érdemes dokumentálnod, hogyan zajlott a regenerációd és mit éreztél futás után. Jól aludtál? A gyomrod is rendben volt? Ezek is fontos kérdések, ha a legjobb sportitalt keresed.

Állj mérlegre: mérd meg magad futás előtt és után. Ha egy termék beválik, abból többet iszol, így nem veszítesz annyi vizet futás után, mivel hidratáltabb leszel tőle.

Jó tesztelést!

Ha pedig nem vagy biztos abban, hogy a sportitalod a bűnös, ezeket az ételeket kerüld futás előtt!