tea, teázni,

5 tea az ünnepekre, amik életmentők lehetnek: segítik az emésztést, és szuperjók puffadás ellen!

Forrás: Unsplash/ Loverna Journey
Rengeteg szénhidrát, husok, italozás - az ünnepek erről is szólnak, ám ha az év nagy részében figyelsz, ez a pár nap kifejezetten megterhelő lesz a testednek. A teák viszont sokat segítenek!

Ha egész évben "jól eszel", karácsonykor azért lazítasz a gyeplőn, és nem figyelsz annyira a tápanyagbevitelre? Megértjük, ha szükséged van pár nap pihire a kontrollált étkezésben is, ám jó, ha tudod, hogy nem figyelés és nem figyelés között is van különbség. Ha nagyon elengeded magad, az jelentősen csökkentheti az energiaszintedet.

Lehet moderáltan is eszegetni az ünnepi menüből: ilyenkor is ügyelj a vízfogyasztásra, a zöldségek, gyümölcsök bevitelére, a mozgásra, és ha ezek megvannak, ebben a pár napban azért beleférhet a több süti, kevésbé egészséges köret, vagy az esti forralt borozás.

Sokaknak viszont már ez a kis "nem figyelés" is nagyon megterheli az emésztését, ez pedig, karöltve a puffadással, jelentősen ronthat a kedélyállapoton is.

Gyógyszerek és különféle pirulák helyett kortyolj olyan gyógyteákat, amik segítenek az előbbi problémák ellen - mi a következőket javasoljuk!