természet, kutya, túra

5 szuperfinom sós zabkása

Forrás: Getty Images
Unod már a gyümölcsös zabkása variációk? Gondoltál már arra, hogy feldobd a jól megszokott ételt új ízekkel? Elárulunk egy szuper trükköt! A zabkása nem csak édesen lehet a kedvenc reggelid!

Első hallásra talán nem fut össze a nyál a szádban a sós ízesítés hallatán, ám a zabkása amilyen sokoldalúan elkészíthető édesen, legalább annyi variációt rejt magába sósan is, csak némi kreativitás és bátorság kell a kísérletezgetéshez. Az édes, gyümölcsös variációkkal ellentétben az így készült zabkásák fogyasztása azonban inkább futás után, vagy edzés előtt legalább 2-3 órával javasolt.

zabkása
Forrás: Getty Images

Az alapanyag minden esetben az enyhén sós vízben főtt zabpehely, majd válogass kedvedre a különböző változatokból:

  • Tojásos zabkása: Készítsd omlettet 1 tojássárgájából és 3 tojásfehérjéből, majd keverd össze a leszűrt, megfőtt zabkásával. Ha roppanósan is szereted, úgy egyszerűen a leforrázott zabpelyhet süsd össze a felvert tojásokkal.

  • Sajtos-padlizsános zabkása: Fél fej apróra vágott vöröshagymát futass át egy evőkanál olívaolajon, majd pirítsd össze a felkockázott padlizsánnal, és forgasd át a beáztatott zabpehellyel. Reszelt sajttal tálald.

  • Újhagymás-tejfölös zabkása: A legegyszerűbb kedvenc, a felfőzött zabpelyhet keverd össze az apróra vágott újhagymával, majd borsos tejföllel öntsd nyakon.

  • Spenótos-paradicsomos zabkása: A félkész, még forrásban lévő zabpehely mellé keverj két nagy marok bébispenótot, majd tálald koktélparadicsommal.

  • Tonhalas-olívás: zabkása: Csepegtess le egy doboz tonhal konzervet, majd keverd a leforrázott zabpehelyhez, végül olívabogyóval díszítsd.

JÓ ÉTVÁGYAT!