
5 növényi fehérjeforrás, amit könnyű megemészteni
Akár fogyasztasz húst, akár nem, érdemes kipróbálnod ezeket a magas proteintartalmú alapanyagokat, hiszen az izmaid számára nagyon hasznosak.
- Chlorella
A chlorella egy zöld alga fajta, amelynek 65%-a protein. De emellett magas a klorofill-tartalma is, ami segíti az oxigénszállítást, ezáltal többek között az izmokra és a bőrre is fantasztikus hatással van. Az íze nagyon erős, de megéri egy evőkanállal naponta beleszórni a smoothiedba, vagy joghurtodba! - Mandula
Az összes magféle jó proteinforrás lehet, de a mandula közülük igazán kimagasló. Persze, arra érdemes odafigyelni, hogy mértékkel fogyaszd (egy nap egy maréknyit), mert a kalória és zsírtatalma is magas, de szuperül meg lehet vele emelni a napi fehérjebeviteledet.
- Virágpor
Két nagyon fontos aminosav található meg benne (az aminosavak ugyebár a fehérjék építőkövei), a kolin és a fenil-alanin, ez utóbbi pedig az étvágycsökkentésében is hasznos. Arról nem beszélve, hogy a virágpor segíti az izmok megerősítését, az anyagcsere felpörgetését és az immunrendszer felturbózását is. Egy evőkanálnyi a napi javasolt mennyiség, amit smoothiek-ba, zabkásába tehetsz például. - Hajdina
Nagyon jó fehérjeforrás, ráadásul lizinben is gazdag. Mivel magas a rosttartalma, javítja az emésztést, és stabilizálja a vércukorszintet is. Tökéletes választás köretnek, készíthetsz belőle fasírtot, de a salátádba is szórhatod. Fél csészényi adagban 3g protein van. - Gomba
Egyesek számára nem emészthető könnyen, de a többségnek nem okoz gondot. Amellett, hogy sok benne a fehérje, tartalmaz D-vitamint, rostokat és folsavat is. Így érdemes beiktatni az étrendedbe!