egészséges étrend,nyári étkezés,egészséges táplálkozás

4 változtatás az étrendedben, amit ezen a nyáron meg kell tenned

Forrás: Pexels.com
Az egészséges étrend kialakítása nehezebb folyamat, mint ahogy elsőre tűnik, azonban van néhány olyan változtatás, amiket nyáron sokkal, de sokkal könnyebb eszközölni, mint az év többi szakában!

Például ezeket:

 1. Igyál többet!
  A nagy melegben egyébként is jobban kívánja a szervezet a folyadékot, és a hideg vizet. Ha egyébként nehezen veszed rá magadat a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására, akkor itt a remek alkalom! Mindig legyen nálad egy palack víz, hidd el, a szervezeted meghálálja, és mivel ez is az egészséges étrend része, egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz, hogy fittebbé válj!

 2. Irány a piac!
  A nyár a friss gyümölcsök és zöldségek szezonja, a piac pedig igazi kánaán! Ha meleg van, jobban is esnek ezek a könnyed ízek, ráadásul remekül hidratálnak is. Vedd célba a legközelebbi piacot és tankolj fel színes gyümölcsökkel és zöldségekkel, és határozd el, hogy tízóraira és uzsonnára ezeket fogyasztod, ebédre meg vacsira pedig összedobsz 1-1 finom salátát!

 3. Kerüld a túl sós ételeket!
  Sóra szüksége van az emberi szervezetnek, és hosszabb futások során muszáj pótolni is a verejtékkel elveszített sómennyiséget. Azonban, ha az ételeid túl sokat tartalmaznak, az magas vérnyomáshoz vezethet többek között. Itt a remek alkalom, hogy lecsökkentsd a mennyiségét, hiszen a friss, intenzív nyári ízek nem is igénylik annyira.

 4. Kapj rá a grillezésre!
  Nyáron nincs is jobb esti elfoglaltság, mint egy esti grillezés. Így pedig az egészséges étrendbe maximálisan beilleszthető fogásokat készíthetsz. És persze a kinti grillezést nem tudod majd télen is kivitelezni, az ételek elkészítésének metódusát átültetheted, és csökkentheted a hozzáadott olaj mennyiségét sütésnél/főzésnél.

Próbáld ki ezeket!