
3 vegán palacsintarecept, hogy jól induljon a hétvége
Sütőtökös palacsinta
Hozzávalók:
1 evőkanál lenmagpehely
3 evőkanál langyos víz
180g zabpehelyliszt
2 evőkanál eritrit
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
¼ teáskanál só
3 evőkanál sütőtök püré (sült)
1 bögre mandulatej
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
Ízlés szerint vanília kivonat
Elkészítés:
Először keverd össze a lenmagpelyhet a vízzel, és hagyd 5 percig duzzadni. Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, eritritet, sütőport, fahéjat és sót. Egy másikban pedig keverd össze a sütőtököt, mandulatejet, kókuszzsírt, vaníliát és megduzzadt lenmagot. Ezek után keverd össze a két mixet, ha túl sűrű, mehet bele még egy kis mandulatej. Kb. 2-2 percig süsd a palacsinták egyik, majd másik oldalát, aztán ha kész, csak tálald, amivel a legjobban szereted!
Alap vegán palacsinta
Hozzávalók:
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál sütőpor
¼ teáskanál só
1 bögre mandulatej
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír (ha sósan eszed, akkor lehet olíva olaj is)
2 evőkanál juharszirup vagy ízlés szerint a kedvenc édesítődszered
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
Az egyik tálban keverd össze a lisztet, sót és sütőport. A másikban pedig a mandulatejet, juharszirupot és olajat. Keverd össze a két mixet, és tedd félre 5 percre. Így lesz igazán puha majd a végeredmény. Kevés olajon süsd őket addig, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldaluk!
Áfonyás palacsinta
Hozzávalók:
1 púpos bögrényi zabpehelyliszt
2 evőkanál nádcukor
Másfél teáskanál szódabikarbóna
Fél teáskanál só
Negyed teáskanál fahéj
Egy nagy bögre mandulatej
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 összetört banán
1 nagy marék áfonya
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat és nádcukrot. Törd össze a banánt, és keverd össze a tejjel és olajjal. Keverd össze a kettőt, és szórd bele az áfonyát is. Süsd meg, és dobd fel a kedvenc feltéteiddel!
