
3 fantasztikus édesburgonyás recept, amik bőségesen feltöltenek energiával
Az édesburgonya tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Különösen magas a béta-karotin, az E-vitamin és a káliumtartalma. Gazdag antioxidánsokban, amelyek megvédik testünket a szabad gyököktől, illetve lassítják az öregedési folyamatokat és a krónikus betegségeket.
Ez az édes burgonyaféle magas rosttartalmú, ami nagyon fontos az egészséges emésztéshez, érdemes is gyakran fogyasztani. Adunk 3 tippet, hogyan csináld!

Fuss gyorsan. Egyél lassan.
Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!
3995 Ft
4995 Ft
Töltött édesburgonya
Hozzávalók:
1 db édesburgonya
2 tojás
só, bors
snidling vagy petrezselyem
Így készítsd el!
200 fokra melegítsd a sütőt, és kb 45 percig süssd az édesburgonyát a sütőpapírral bélelt tepsiben, amíg meg nem puhul. Utána vágd ketté, kanalazz ki egy nagyot a belsejéből mindkét oldalnak, üssd bele a tojást, mehet rá só, bors bőségesen, sőt, süthetsz bele egy kis paradicsomot is. 15-20 percig süssd így is, a végén szórd meg friss zöldfűszerrel. Amit kiszedtél, ki ne dobd - az épp tökéletes lesz valami más mellé édesburgonya pürének!
Édesburgonyás-sütőtökös-kókusztejes leves
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
1 édesburgonya
1 vöröshagyma
1 ujjnyi gyömbér
1 liter zöldség alaplé
200 ml kókusztej
só, bors
Így készítsd el!
Hámozd meg a tököt és az édesbugonyát. A töknek szedd ki a belsejét, mindkét zöldséget vágd kis kockákra. Kókuszzsíron kezd el pirítani a hagymát, add hozzá a lereszelt nyömbért, majd a zöldségeket. Kicsit piríts rájuk, majd mehet bele az alaplé, és főzd 15 percig, vagy addig, amíg minden meg nem puhul. Ha kész, turmixold le az egészet, sózd, borsozd, végül add hozzá a kókusztejet, és rottyants rajta egyet.

Színes édesburgonya saláta
Hozzávalók:
4 édesburgonya
olívaolaj
pirospaprika
egy marék koktélparadicsom
kukorica, vörösbab
1 csokor újhagyma
2 lime leve
méz
dijoni mustár
só, bors
Így készítsd el!
195 fokra kapcsold be a sütőt. Hámozd meg az édesburgonyákat, kockázd fel őket, majd keverj ki egy kis tálban olívaolajat sóval, borssal, pirospaprikával, és hempergessd meg benne a krumplikat. Sütőpapírral bélelt tepsiben süss őket. Közben minden mást moss meg és vágj fel, és buddha bowl-ként halmozd a tányérra, hagyj helyet az édeburgonyának. Mézzel, mustárral, esetleg egy kis kókuszjoghurttal keverj ki egy öntetet, amire mehet még bors vagy zöldfűszer is. Csodás lesz a végeredmény!
