szeder,szuperétel

Van, amit minden nap tudnánk enni: a szakértők szerint ezek lesznek 2020 szuperételei

Forrás: Getty Images
A szuperétel kifejezés évek óta nagyon trendi: ezek nem csak az Instagramon mutatnak remekül, hanem általában tényleg tápanyagdúsak, menő velük fogyókúrázni. A dietetikusok - és persze az internet népe minden évben újabb és újabb fogásokat illet a "szuperétel" kifejezéssel - mutatjuk is, idén melyek lesznek a hozzáértők szerint a legdivatosabb falatok.�

Ha mindig arra törekszel, hogy a lehető legtápanyagdúsabb ételeket válogasd össze, akkor biztosan nem idegen számodra a szuperétel kifejezés. Ezek az ételek vitaminokban, tápanyagokban, antioxidánsban nagyon gazdagok, érdemes őket a lehető leggyakrabban fogyasztani. Vannak köztük olcsók és drágák, teljesen hétköznapi alapanyagok és olyanok is, amikről azt sem tudjuk, eszik vagy isszák. Manapság a szakemberek szeretik egyre több ételre"rámondani", hogy szuperétel - és a lista évről évre bővül.

A Popsugar.com egy dietetikusokból álló csapat segítségével nemrég összeszedte, melyek lesznek 2020 szuperételei, amiket akár napi szinten érdemes lenne fogyasztani az erősebb immunrendszer érdekében.

Mutatjuk a listát - mi bőven találtunk közöttük olyanokat, amiket csak imádni lehet!