magnézium,étkezés

Turbózd fel a magnéziumszintedet a következő isteni nasikkal!

Forrás: Getty Images
Ha a szervezeted nem jut elég magnéziumhoz, az ront az izmok állapotán, az alvás minőségén, és a teljesítményed sem lesz túlságosan jó. A helyes étkezéssel viszont sokat segíthetsz a testednek az optimális magnéziumszint elérésében - pláne akkor, ha gyakran fogyasztod a következő ételeket!

Rengeteg ételben található magnézium, ennek ellenére a legfrissebb kutatások szerint az amerikaiak fele magnéziumhiányban szenved. Pedig a szervezet jelez, ha baj van, méghozzá izomgörcsökkel, elégtelen alvással, az agyi funkciók romlásával, az energiaszint csökkenésével, sőt, a magnéziumhiány még a szívbetegségek kockázatát is növeli.

Miért is kell a futáshoz magnézium?

A sportoló nőknek 320 mg, a férfiaknak 420 mg magnézium a javasolt napi mennyiség. Mivel a magnéziumot a test többnyire a csontokban és a szövetekben tárolja, vérteszttel nem igazán mutatható ki, hogy megfelelő -e a szintje a testben. A magnézium segít szabályozni az izom- és idegfunkciókat, ha pedig a szervezet elegendő mennyiséget kap, akkor csökkennek az izomgörcsök is. Emellett a mozgás okozta gyulladások is kevesebbszer fordulnak elő, ha pedig javul az alvás minősége, az nagyon jót tesz a szervezetnek a regenerálódásban.

Mindössze annyit kell tenned, hogy kicsit jobban odafigyelsz arra, hogy magnéziumban gazdag ételekkel táplálkozz: a következőket érdemes gyakran fogyasztanod!