keto, diéta,

10 étel, amiket bátran ehetsz, ha ketózol

Forrás: Unsplash/ Brooke Lark
A ketogén diéta évek óta nagyon népszerű, és bár megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, mennyire tesz jót a szervezetnek, az vitathatatlan, hogy számtalan előnye is van. A következő ételeket bátran eheted, ha ketózni kezdesz!

Az egészséges életmód a legjobb út, ha hosszú távban gondolkozol, hiszen a kiegyensúlyozott, tápanyagban gazdag, a feldolgozott ételeket mellőző étkezés az, ami jó működhet egy életen át.

Diéták, fogyókúrás módszerek azonban mindig voltak és lesznek is, a kérdés csak az, te hogyan alkalmazod őket. Ideig-óráig ezek többnyire működnek, tarthatóak, de hosszú távon a szakemberek szerint is érdemes inkább a normális, kiegyensúlyozott étrendre törekedni.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

3995 Ft

4995 Ft

A ketogén étrend jó ideje népszerű már: tanulmányok kimutatták, hogy ez a nagyon alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étrend hatékony a fogyás, cukorbetegség és epilepszia esetén is, sőt, bizonyos rákos megbetegedések és az Alzheimer-kór megelőzése szempontjából is hatékony.

A ketogén étrend általában a szénhidrátbevitelt napi 20-50 grammra korlátozza. Bár ez kihívásnak tűnhet, sok tápláló étel könnyen beilleszthető ebbe az étkezési stílusba. A következőket bátran eheted, ha ketózni kezdesz!